5b07e3d0fc7e93db538b463a.jpg

Vo Veľkej Británii zatkli a uväznili konzervatívneho aktivistu

286
Kultúra smrti

Britská polícia zadržala aktivistu, ktorý upozorňoval na prípady zneužívania detí, ktorých sa mali dopúšťať príslušníci moslimskej menšiny. Informácie priniesol server DailyWire.com.

Televízna stanica Fox News ako prvá informovala o prípade pravicového aktivistu a novinára Tommyho Robinsona, ktorého v piatok zatkla britská polícia údajne za to, že nafilmoval členov islamskej skupiny podozrivej zo zneužívania detí.

“Robinson, bývalý líder skupiny Anglickej obrannej ligy (English Defense League) a dlhoročný aktivista proti islamskej migrácii, bol zatknutý po tom, ako pred príchodom na súd natočil mužov obvinených z toho, že sú súčasťou gangu, ktorý zneužíval maloleté osoby,” uvádza sa v pôvodnej správe Fox News, ktorá tiež upozorňuje na to, že Veľkou Britániou v poslednom čase otriaslo viacero škandálov sexuálneho zneužívania detí, za ktorým stoja prevažne skupiny moslimských mužov.

Robinson, ktorého skutočné meno je Stephen Lennon, bol zatknutý políciou pred súdom Leeds Crown Court za údajné porušenie verejného poriadku. Úplné podrobnosti prípadu zatiaľ nie sú jasné. Fox News uvádza, že Robinsonovi bol v minulosti udelený 13-mesačný podmienečný  trest za pohŕdanie súdom za ďalší podobný prípad gangov podozrivých zo zneužívania detí v roku 2017. Jeho jeho najnovšie zatknutie údajne aktivovalo podmienečný trest.

“Je to smiešne, nepovedal som ani slovo, neurobil som nič,” povedal Robinson. “Toto nie je pohŕdanie súdom, je to dovolené, nie?” Reagoval aktivista v pre médiá.

Zdroje oboznámené s prípadom Robinsona oznámili televízii Fox News pod podmienkou anonymity, že ich polícia tiež zatkne zatkne, ak budú o prípad verejne hovoriť.

Robinsonovi príbuzní sa teraz obávajú, že vo väzení by mohol čeliť násiliu zo strany moslimov kvôli jeho aktivitám. “Odsúdili ho na 13 mesiacov väzenia. Tommyho právnik povedal, že pravdepodobne zomrie vo väzení vzhľadom na jeho profil a predchádzajúce hrozby. Sudca v zásade povedal, že je to jedno,” uviedol zdroj pre Fox News s narážkou na moslimské väzenské gangy.

Šéf Britskej strany nezávislosti a európsky poslanec Gerard Batten sa neskôr k prípadu vyjadril na Twitteri: “Snažím sa spomenúť si na nejaký podobný právny prípad, v ktorom by bol niekto odsúdený za “zločin”, o ktorom nie sú žiadne informácie. Ako môže byť uväznený bez uvedenia detailov ako trestný čin alebo miesto uväznenia… Pamätá si niekto takýto prípad?”

Krátko po Robinsonovom zatknutí a uväznení tisíce britských občanov vyšli do ulíc, aby protestovali proti rozhodnutiu justície.