Cardinal_Burke_-_March_for_Life.jpg

Kardinál Burke: Falošné náboženstvá, ktoré umožňujú potraty, by mali byť potláčané

502
Milko Kostovič
Kultúra života

Kardinál Raymond Burke odvážne vyjadril nepopulárnu, no živote dôležitú pravdu o najvyššej úlohe Katolicizmu počas stretnutia pro-life lídrov, ktorí sa v Ríme zhromaždili z celého sveta. 

Počas okruhu otázok na Rímskom fóre života dostal Burke otázku: "Je doktrína sociálneho Kraľovania Krista spojená s limitmi náboženskej slobody? To znamená, že ak spoločnosť uznáva Kraľovanie Ježiša, neznamená to, že určité prejavy falošných náboženstiev môžu a mali by byť potláčané v prospech zachovania spoločného dobra?

"Náboženská sloboda" neznamená slobodu praktizovať náboženstvo, ktoré je falošné alebo náboženstvo, ktoré je v rozpore s Božím zákonom," povedal kardinál, čím v podstate obnovil zodpovedajúcu identitu Cirkvi a jej úlohu vo svete medzi všetkými náboženstvami. 

"Náboženstvo, ktoré by umožňovalo vraždenie bábätiek" alebo ktoré by umožňovalo "akýkoľvek iný druh vnútorného zla", povedal Burke, "je dôvodom, prečo je skutočnosť Kristovho Kraľovania taká dôležitá." Božská skutočnosť Kráľa Krista "definuje slobodu náboženstva spôsobom, ktorý sa môže vyhnúť" všetkým "manifestáciám falošných náboženstiev."

Zastieranie ostatných prelátov, duchovných a katolíckych akademikov po desaťročia v mene propagácie ekumenizmu a vyhýbania sa sporu spôsobilo, že Cirkev sa nechala umlčať kvôli šíreniu falošných náboženstiev, ktoré zovierajú planétu. Táto zdržanlivosť - verejne hlásiť oprávnenú úlohu Cirkvi pod vládou Krista Kráľa - oslabila úsilie o evanjelizáciu, učenie s morálnou autoritou, priblíženie všetkých ľudí k sviatostiam, ochranu života a dokonca aj obranu a zachovanie nezameniteľných definícií muža, ženy, dieťaťa, manželstva a rodiny.

Jednotliví Katolíci sa musia vedome podriadiť "Kráľovstvu Krista" tvárou v tvár nepriateľom Cirkvi, ktorí sa dnes pokúšajú "infiltrovať do samotného života Cirkvi a poškodiť Kristovu nevestu prostredníctvom odpadlíctva od apoštolskej viery," uviedol kardinál