Jeffrey_McCall__freedom_march__May_5__2018_Jeffrey_McCall_2.jpg

Bývalá transžena: "Zahodil som šaty, parochne, make-up, aby som mohol nasledovať Ježiša"

552
Zuzana Smatanová
Kultúra života

Nedávno sa pred Bielym domom zišli mladí odvážni bývalí gayovia a transgenderi z celých Spojených štátov, aby verejne ohlasovali slobodu, ktorú objavili vo vzťahu s Ježišom Kristom.

Ich posolstvo je v silnom rozpore s populárnou LGBT dogmou, ktorá až doteraz dominovala diskusiám na celonárodnej úrovni. Ľudia rozličnej rasy, ktorí dosiahli dospelosť začiatkom 21. storočia, bývalí sexuálne aktívni gayovia a lesbičky, ako aj ´transgenderi´ (prevzatá identita opačného pohlavia), rozprávali o svojom osobnom obrátení a o slobode, ktorú prežívajú v novom živote s Ježišom Kristom. Skupina prechádzala od Washingtonovho pamätníka smerom k parku Ellipse pred Bielym domom. Niesli banner, ktorým verejne ohlasovali „Pochod slobody“ a skandovali „Ježiš vyslobodzuje“.

Skupiny LGBT a niektorí komentátori sa rýchlo snažili toto stretnutie zdiskreditovať ako akúsi „konverznú terapiu“. Mladí ľudia v sprievode sa však vyjadrili, že nehovoria o terapii. Ich príbehy sa nezakladajú na „opravnej terapii“, tzv. pokusoch „modlitbou vyhnať gaya“, ani na iných pokusoch o zmenu sexuálnej orientácie. Hovorili iba o svojom obrátení k Ježišovi Kristovi a o prijatí novej identity ako adoptívneho Božieho dieťaťa, ktoré zápasí s takýmto problémom.

Títo muži a ženy, čo našli Krista, akceptujú realitu toho, že ich priťahuje rovnaké pohlavie alebo že pociťujú transgender impulzy. Od ostatných gayov a lesbičiek sa však odlišujú tým, že dôstojnosť a hodnotu svojho ´ja´ nachádzajú v Kristovi, a nie vo svojich sexuálnych chúťkach. Dosvedčujú, že to, čo ich priťahuje, nediktuje ich vzťahy. Namiesto toho, aby sa rozhodli pre v súčasnosti verejne akceptované a oslavované vzťahy osôb rovnakého pohlavia alebo aby si vyžadovali „potvrdenie“ svojej príslušnosti k opačnému pohlaviu, vybrali si Ježiša Krista, a spolu s ním objavili to, čo nazývajú pravá sloboda. Uvedomili si, že aj keď zrejme v súvislosti so svojou sexuálnou príťažlivosťou, či rodovým zmätkom, „nemali na výber“, teraz môžu rozhodovať o svojich vzťahoch a aj o tom, ako prežijú svoj život.

 

Bývalá transžena: „Všetko som zahodil aby som mohol nasledovať Ježiša“

Organizátorom Pochodu slobody je mladý muž z Georgie Jeffrey McCall. Predtým žil ako transžena pod menom ´Scarlet´. Namiesto ženských šiat však teraz McCall nosí červené tričko s nápisom ´JEŽIŠ´ cez celý hrudník. 

„Žil som ako žena“, priznal sa McCall zhromaždeným. Vysvetľoval, že keď bol mladší, chodil k psychiatrovi a chystal sa na chirurgickú zmenu pohlavia. „Jedného večera som vo svojom byte počúval istého kazateľa. Zavolal som na Pána a pýtal som sa ´Budem niekedy žiť pre Teba? ... Videl som naozajstných ľudí, ktorí žili pre Teba ... nemám na mysli len že chodili do kostola; oni mali k Tebe skutočný vzťah a prežívali v ňom pokoj a radosť.“

„Chcel som sa zabiť. Duchovne som úplne skrachoval. Bol som ´na mizine´.“

V tej chvíli McCall spoznal, že „Duch Svätý ho usvedčil, že existuje toho oveľa viac než len to, čoho bol vtedy súčasťou“. A tak McCall, ktorý bol dovtedy aktivistom, presadzujúcim práva transgenderov, povedal Ježišovi:

„Keď pôjdem za tebou, bude to navždy a vo všetkom. Nerobím veci polovičato. Nerobil som ich tak v tomto svete a nebudem ich tak robiť ani s Tebou. Zobral som teda celý svoj život, ktorý som prežíval ako Scarlet, a zahodil som ho do kontajnera – šaty, parochne, make-up, bižutériu, topánky, celú svoju identitu – zahodil som to aby som mohol nasledovať Ježiša.“

McCall sa potom nahlas modlil za to, aby všetky svedectvá bývalých gayov a transgenederov pomohli zmeniť život každému kto ich počúva a kto žije v osídlach LGBT hnutia: „Bože, Otče ... ďakujem Ti, že klamstvá a podvod, ktoré prikrývajú našu krajinu ako ťažký príkrov, sa začínajú lámať. Dnes sa zmenia životy. Ľudia si prostredníctvom našich príbehov uvedomia silu a moc evanjelia, silu a moc Krvi Ježiša Krista.“

 

Ten, čo prežil masaker v Pulse Nightclub: „Poď a zamiluj sa do Ježiša; o všetko ostatné sa postará On.“

Prítomným sa prihovoril aj Luis Ruiz, ktorý pred dvoma rokmi prežil hrozný masaker v Pulse Nightclub v Orlande, kde bolo zabitých 49 ľudí. Išlo o islamom inšpirovaný teroristický čin, zamýšľaný ako pomsta Spojeným štátom za ich protiteroristickú politiku v zahraničí.

Ruiz sa rozhodol podeliť o svoje posolstvo na kolenách: „Duch Svätý na nás vylieva svoje požehnanie a moc a vzbudzuje novú neohrozenú generáciu.“ So súcitom voči všetkým ľuďom, ktorí sú priťahovaní k osobám rovnakého pohlavia v celej krajine ale aj vo svete, Ruiz dodal:

„Mám vás rád, chlapci; aj vás, LGBTQ. Mám vás rád všetkých. Príďte takí, akí ste. Zamilujte sa do Ježiša. O ostatné sa postará On. Zabudnite na to, čo zvyknete hovorievať: ´musíme sa stať týmto a tamtým´, ´teraz musím byť mužom´ alebo ´musíme sa zobrať aby sme vyzerali ako „veriaci ľudia“. Nie, nie, nie, nie! Poďte a zaľúbte sa do Ježiša a On sa už postará o všetko ostatné. A ak sa potom rozhodnete, že to nie je nič pre vás, môžete kedykoľvek odísť tak, ako ste prišli.“

Ruiz zakončil tým, že najdôležitejšie je mať vzťah s Ježišom Kristom.