28977.jpg

Šimkovičová: Opozícia a mimovládky rozpútali peklo

1,979
Kultúra života

Nezávislá poslankyňa NR SR Martina Šimkovičová sa vyjadrila k situácii po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice a tiež k protivládnym protestom, ktoré sa budú konať dnes o 17:00 hodine v Bratislave a ďalších mestách po celom Slovensku. Šimkovičová tvrdí, že opozícia v spolupráci s mimovládnymi organizáciami  rozpútala peklo. Poslankyňa vidí Sorosove aktivity na Slovensku ako reálnu hrozbu a priniesla aj informácie, že v bratislavských hoteloch je plno “aktivistov” zo zahraničia, ktorí sa zúčastnia dnešného pochodu.

 

“To, čo sa stalo, vražda dvoch ľudí, mnou otriaslo. Som však veľmi znepokojená aj z udalostí, ktoré sa dejú po vražde mladých ľudí. Opozícia nastúpila v plnej zbroji a za pomoci mimovládnych organizácií rozpútala peklo. Z vraždy už obvinila vládu. Spomienkové zhromaždenia sa razom zmenili na politické demonštrácie a ako sa vyjadril aj sám prezident Andrej Kiska, je vraj jedno, aký bol motív vraždy,” napísala Šimkovičová na úvod.

Nezávislá poslankyňa tvrdí, že ani ona nie je spokojná s kauzami tejto vlády, ale dnes máme demokratickú vládu, ktorá dostala mandát od voličov vo voľbách a je povinnosťou poslancov ako zákonodarcov, vôľu voličov rešpektovať.

Šimkovičová skritizovala aj médiá, ktoré odmietli informovať verejnosť o reálnych hrozbách, ktoré spomenul premiér Fico v súvislosti s kontroverzným miliardárom Georgom Sorosom: “Demokratické médiá si dovolia úplne nedemokraticky tvrdiť, že nebudú informovať o dianí, že nebudú prenášať verejnosti vystúpenia vlády. Podľa čoho budú teda informovať verejnosť? Podľa vlastného uváženia? Podľa vlastného rozhodnutia? Dôvodom tohto nedemokratického prístupu majú byť informácie, ktoré povedal premiér o G. Sorosovi.”

Poslankyňa tvrdí, že dnešný pochod je podporený aj zo zahraničia: “Máme informácie, že hotely v BA a okolí za hranicami sa plnia zahraničnými aktivistami, ktorí hovoria, že prišli na piatkovú akciu.”

Šimkovičová vidí Sorosove aktivity vo svete aj na Slovensku ako reálnu hrozbu. “Sorosove aktivity tu už v minulosti splnili svoje úlohy, napr. v prípade zvrhnutia V. Mečiara, nedávno priznal sám p. Šimečka. Sú predsa všeobecne známe výsledky Sorosových aktivít vo svete – podporuje farebné revolúcie, otvorene finančne podporuje zvrhnutie Trumpa, či zvrátenie výsledku referenda o brexite.”

“Je naozaj také šialené povedať, že dnes zasahuje do diania na Slovensku? A reakcia médií a novinárov je: za to, čo premiér povedal, my už nebudeme verejnosti prinášať informácie od vlády. Pripomína mi to jedno porekadlo o husi a gáganí…”

Ako dôvod, prečo by “zahraničné sily” chceli zvrhnúť premiéra Róberta Fica, uvádza okrem iného aj jeho nekompromisné protiimigračné postoje, ako aj nedávne odmietnutie Istanbulského dohovoru: “Zdá sa, že Fico nekompromisne drží pozície a odmieta „otvoriť trh“ niektorým konkrétnym snahám. Naopak – opoziční poslanci a tretí sektor sa vysmievajú z tvrdení, že nejaké mocnosti, prostredníctvom aj ľudí ako je Soros, majú na našej malej, „bezvýznamnej“ krajine záujem, naivne ignorujúc existenciu našich prírodných zdrojov, pitnej vody, našu strategickú polohu. Je skutočne až také za vlasy pritiahnuté, že má niekto svoje záujmy na našom území?”

“Slováci, rozmýšľajme. Držme svoj štát vo svojich rukách. Nedovoľme, aby sme sa stali cudzincami vo vlastnom štáte,” napísala Šimkovičová na záver.

Samuel Gdovin