Americké ministerstvo vyšetruje organizáciu Plánované rodičovstvo

278
Kultúra života

Ministerstvo spravodlivosti USA zaviedlo oficiálne vyšetrovanie Federácie plánované rodičovstvo v Amerike (Planned Parenthood Federal Association). To má objasniť, či organizácia obchodovala s orgánmi a tkanivami potratom zabitých detí. V r. 2015 organizácia pre ochranu života „Center for Medical Progress“ (CMP) zverejnila tajne natočené videá, ktoré podozrenie potvrdzujú.

 

Rozhodnutie je výsledkom práce vyšetrovacích výborov oboch komôr kongresu USA. Portál FOXNews oznámil, že dostal kópiu listu zástupcu ministra spravodlivosti Stephena Boyda. V liste Boyd vyzýva právnický výbor senátu, aby jeho ministerstvu poskytol nespracované originálne podklady.

„To je dlho očakávaná dobrá správa,“ hovorí Abby Johnsonová, ktorá sama pracovala pre Planned Parenthood, no teraz sa angažuje za ochranu života. „Planned Parenthood sa aktívne podieľala na ilegálnej činnosti, keď so ziskom predávala časti telíčok potratených detí. Oklamali ženy, za ktoré údajne bojujú. Zažila som to z prvej ruky, keď som pre tohto potratového giganta pracovala,“ povedala Abby.

Na odtajnených videách bolo jasne počuť, ako sa niektorí lekári-potratári chválili tým, že sa snažia počas potratu, kedy dochádza k mliaždeniu a trhaniu detského telíčka, “vyťahovať” orgány ako srdce či mozog neporušené. Tým zároveň potvrdili ľudskosť nenarodených detí, ktoré umierajú umučené zaživa.