Belgium_Soros_Hungary888336425125.jpg

Pôsobenie Sorosovej OSF zablokoval už aj Pakistan

254
Kultúra života

V stredu došlo vo svete k ďalšiemu posunu smerom k obmedzeniu vplyvu a činnosti Sorosových a celkovo západných mimovládnych organizácií. Okrem toho, že Rusko zablokovalo webové stránky 11 mimovládok a organizácií, medzi ktorými bola aj Sorosova OSF, celkové pôsobenie Sorosovej mimovládky OSF na svojom území zablokoval aj Pakistan.

 

Ruské orgány, konkrétne ruský internetový dozor Roskomnadzor, zablokoval webové stránky 11 mimovládok a organizácií vyvíjajúcich svoje aktivity proti Rusku. Roskomnadzor tak učinil na žiadosť ruskej prokuratúry, ktorá dané organizácie zaradila na zoznam nežiadúcich organizácií. Bola medzi nimi aj Sorosova materská mimovládka OSF, či web Michaila Chodorkovského s názvom Otvorené Rusko (Open Russia), ktorý pred časom bol za kauzu Jukos aj v ruskom väzení a po celý čas svojho pôsobenia bol v podstate „bielym koňom“ západných politikov a oligarchov.

A Rusko nie je jediné, podobný krok, tentokrát celkové pôsobenie Sorosovej OSF a ďalších cca 20 podobných mimovládok a organizácií na svojom území v stredu zablokoval aj moslimský Pakistan. Ten totiž ešte pred časom zákonom upravoval pravidlá pôsobenia a sprísnil kontroly takýchto organizácií a viaceré z nich na základe toho nezískali licencie pre ďalšie pôsobenie v krajine. A tak má Sorosova OSF a ďalších približne 20 mimovládok 60 dní na to, aby v Pakistane ukončili svoju činnosť.

Okrem toho, Pakistan začína vzdorovať už aj USA. Pred pár dňami totiž pakistanská armáda dostala rozkaz začať zostreľovať americké bezpilotné drony, ktoré pravidelne bez akýchkoľvek dôsledkov bombardujú pakistanské územie a zabíjajú pakistanských občanov. Potvrdil to veliteľ pakistanského letectva maršal Sohail Aman. Dôvodom má byť podľa jeho slov vysoký počet civilných obetí pri útokoch týchto dronov, ktoré USA beztrestne na diaľku zo svojho územia podnikajú voči ozbrojencom z Al-Káidy a Talibanu, no medzi zabitými je vždy aj množstvo nevinných civilistov. Pakistan sa stáva ďalšou strednovýchodnou krajinou v poradí, ktorá naberá odvahu a začína vzdorovať a postupne sa odvracať od USA a celkovo Západu.

Voči Sorosovi, jeho mimovládkam a ďalším „neziskovým“ organizáciám, ktoré sú financované západnými oligarchami a vládami, teda začína každým dňom vzdorovať, zakazovať, či sprísňovať dohľad a kontrolu nad nimi stále viac krajín sveta. Po Rusku, Kirgizsku, Číne, Izraeli, Maďarsku a mnohých ďalších je tu tentokrát moslimský Pakistan. Podobné návrhy začínajú ale padať už napr. aj v susednom Poľsku a ďalších štátoch. Bolo by teda načase, aby sa podobným krokom začalo zaoberať aj Slovensko. No to bude bohužiaľ musieť urobiť asi až ďalšia generácia pronárodných politikov a politických strán, pretože tí súčasní, napriek občasným výkrikom vládnych politikov, nemajú záujem s tým niečo robiť.

Martin Bago