poi.jpg

Izrael vyhadzuje migrantov, pretože „ohrozujú židovský charakter štátu“. Migranti v členských štátoch EÚ neohrozujú ich európsky charakter?

313
Kultúra smrti

Izrael „pracuje na migrantoch“ úplne opačným spôsobom, ako to robí EÚ. Podľa údajov Riaditeľstva registrácie obyvateľstva ministerstva vnútra Izraela v posledných rokoch z krajiny odišla takmer polovica migrantov z Afriky.

 

V súčasnosti v Izraeli zo 64 312 afrických migrantov zostalo už iba 38 540 ľudí.  Aj tí rýchlo „miznú“, pretože vedenie krajiny pre nich vytvára „špecifické podmienky“: iba od začiatku tohto roka z krajiny odišlo 2 088 migrantov. Domáci portál Walla News pripomína, že Izrael už dávnejšie jasne určil svoju politiku voči záujemcom o azyl alebo o štatút utečenca: ani jeden z nich nedostane štatút utečenca a nezostane v Izraeli, pretože, ako prízvukovalo vedenie krajiny, „ohrozujú židovský charakter štátu“.

Podľa všetkého, v Bruseli, Paríži, Berlíne, Kodani, Madride a pod. si nemyslia, že utečenci z Blízkeho východu a Afriky ohrozujú európsky charakter členských štátov EÚ a samotnej Európskej únie…

Portál Walla News prízvukuje, že kvôli prílevu migrantov obrovské problémy pociťuje nielen Tel Aviv, v ktorom sa usadilo 14 010 nelegálnych prisťahovalcov z Eritrey a Sudánu, ale aj iné mestá. Portál zverejnil mapu, na ktorej zrozumiteľne vyznačil, ako sa utečenci z Afriky usadili po celej krajine. Napríklad v Petah Tikve je ich 2 293, v Eilate 1 773, Netanyi 1 368, Ashdode 1 348, Brei Brake a Jeruzaleme 1 116, Rišon le-Cijone 733 a pod. V židovskom štáte všetko presne vedia – na rozdiel od Bruselu, ktorý ani približne nevie, koľko migrantov sa v EÚ potuluje. Kto by ich počítal?

Tento izraelský portál pripomína, že žiadatelia o azyl nemajú právo na získanie zdravotníckej a sociálnej pomoci, s výnimkou mimoriadnych situácií. Čiastočne je situácia iná iba v Tel Avive a práve preto toto mesto, podľa tunajších organizátorov protestných protimigračných akcií, láka migrantov.

Portál 20. kanála izraelskej televízie a aktivisti Frontu za oslobodenie južného Tel Avivu žiadajú, aby z Izraela vyhostili všetkých nelegálnych migrantov. Obyvatelia južného Tel Aviva, ktorí si vytvorili akčnú skupinu, ktorá bojuje za vyhostenie migrantov z krajiny, tvrdia, že obrovský počet utečencov z Afriky je protisemitský, neuznáva právo Izraela na existenciu a otvorene sa vyhráža Židom.

Tieto svoje výroky potvrdili videom nakrútenom v južnom Tel Avive, ktoré odvysielal 20. kanál izraelskej televízie. Na tomto videu mnohí utečenci z Afriky otvorene hovoria na kameru, že sú „vďační nacistom, ktorí zabíjali Židov“, že „Izrael nepatrí Židom“, že „Židia odídu a my tu zostaneme“, že „je to moslimská krajina“. Taktiež migranti tvrdia, že sú doma, pretože sa nachádzajú v africkom štáte…

Prečo v Jeruzaleme majú odlišný postoj, ako v Bruseli, Berlíne či Paríži? A ktorý postoj je ten správny?

Eugen Rusnák