Marley

Pápež František na audiencii srdečne prijal tzv. budúceho otca in vitro

23
Zuzana Smatanová
Neutral

4. augusta 2017 pápež František prijal na generálnej audiencii v aule Pavla VI známeho argentínskeho moderátora TV show Alejandra Wiebeho alias Marleyho (na obrázku hore), ktorý pracuje v Telefe. Marley sa práve v tom čase stal tzv. otcom in vitro (umelým oplodnením). Svoje spermie totiž použil na oplodnenie vajíčok istej Sibírčanky a celé sa to vložilo do maternice afro-američanky. Dieťa sa malo narodiť v novembri toho roka na klinike v Chicagu. Túto službu mu poskytla agentúra Growing Generations v Los Angeles, ktorá sa zaoberá oplodnením in vitro.  

Túto novinku odkomunikoval aj pápežovi Františkovi, ktorý v tom nevidel dôvod odmietnuť tomuto moderátorovi vrúcne objatie. Na svojej Infobae stránke Marley píše: "S pápežom som zažil veľmi emocionálne stretnutie! Hovorili sme spolu o mojom bábätku, povedal som mu, že budem slobodným otcom. Bol to neopakovateľný okamih!"

A tak tu máme ďalšiu oblasť "Bergogliových morálnych zásad" s veľkým otáznikom: je de facto priaznivcom oplodňovania in vitro ...  

 

Marley