20160517T1146-3439-CNS-CATHOLIC-PRAYER-BREAKFAST.jpg

Kardinál Sarah: Noví revolucionári sa pokúšajú zničiť kresťanskú rodinu

518
Lucia Salomonová
Kultúra života

Moderní západní obhajcovia potratov a kontroly populácie v Afrike sú ako francúzski revolucionári, ktorí masakrovali ľudí z Vendée, povedal kardinál Robert Sarah.

V homílii, ktorá uctievala mučeníkov z Vendée a ktorú stránka Famille Chrétienne publikovala online, kardinál Sarah chválil región a jeho obyvateľov za to, že odolali ateistickému republikánstvu počas revolúcie, ale povedal, že Cirkev a tradičná rodina stále čelia prenasledovaniu.

Kto sa dnes postaví za Boha?“ opýtal sa kardinál. Kto sa odváži postaviť moderným prenasledovateľom Cirkvi? Kto bude mať odvahu vstať bez iných zbraní ako ruženec a posvätné srdce, aby čelil pilierom smrti našich čias?

Tieto moderné „piliere smrti“, vysvetľuje kardinál, boli „relativizmus, indiferentizmus a opovrhnutie Bohom“.

Kto povie tomuto svetu, že jedinou slobodou, za ktorú má umierať, je sloboda veriť?

Vojna vo Vendée, ktorá trvala od marca do decembra v roku 1793, bola ľudovým povstaním proti francúzskej revolučnej republikánskej vláde. Viedla ju samozvaná katolícka a kráľovská armáda, ktorá sa prevažne skladala z roľníkov.

V dôsledku povstania boli desiatky tisíc civilistov masakrovaní takzvanými „Infernal Columns“ republikánskeho generála Louis Marie Turreau. Mnohých z tých, ktorí zomreli, Cirkev neskôr blahorečila.

Guinejský kardinál uviedol, že tí, ktorí obhajujú sterilizáciu, potraty a kontrolu populácie, najmä pre Afriku, sú moderným ekvivalentom týchto Infernal Columns.

Dnes opäť, revoluční ideológovia chcú viac ako kedykoľvek predtým zničiť prirodzené miesto sebadávania, radostnej veľkorysosti a lásky. Ja chcem hovoriť o rodine! Gender ideológia a pohŕdanie plodnosťou a vernosťou sú mnohé slogany tejto revolúcie.“

Kardinál dodal, že rovnako ako vo Vendée, moderní revolucionári chcú vyhubiť rodiny.

Títo noví revolucionári sa obávajú veľkorysosti veľkých rodín. Vysmievajú kresťanské rodiny, pretože stelesňujú všetko, čo nenávidia. Sú pripravení uviesť nové Infernal Columns v Afrike, aby vyvíjali tlak na rodiny a vyžadovali sterilizáciu, potraty a antikoncepciu. Afrika, podobne ako Vendée, bude odolávať! Kresťanské rodiny musia byť všade radostnými veliteľmi vzbury proti tejto novej diktatúre sebeckosti!

Kardinál Sarah vyzval francúzsky ľud, aby naplnili dobré meno svojich predkov z Vendée a postavil sa za tradičné kresťanstvo uprostred nového útlaku.

Dnes na Východe, v Pakistane a v Afrike zomierajú naši kresťanskí bratia za svoju vieru, pod kolesom drviaceho islamizmu. A vy, ľudia z Francúzska, vy, ľudia z Vendée, kedy vstanete s pokojnými zbraňami modlitieb a lásky k obrane svojej viery?

Moji priatelia, vo vašich žilách prúdi krv mučeníkov, verte tomu! Všetci sme duchovnými synmi mučeníkov z Vendée!”