31362.jpg

František: “Potrat je zločin, absolútne zlo”

320
Kultúra života

Rakúska organizácia „Mládež za život“ začala 5. augusta svoju tohoročnú „Pro Life Tour“ v  Grazi demonštráciou na Námestí ľudských práv. Mladí zvládnu 200 kilometrov do Viedne pešo. „Mládež za život“ chce také Rakúsko, v ktorom sa tehotným ženám v problémoch a ich deťom poskytne pravá pomoc a potrat bude zbytočný. Tento rok ide najmä o detičky s postihnutím.

 

Kardinál Schönborn pochod odporúčal a teraz poslal pozdrav účastníkom tejto letnej akcie aj pápež František.

„Dieťa má už pred narodením nedotknuteľnú dôstojnosť a človek ním nemôže nikdy disponovať. Potrat je zločin, absolútne zlo!“ napísal pápež František mladým v Rakúsku. Pápež vyzdvihol ochranu ľudského života aj v encyklike Laudato si.

Apoštolský nuncius vo Viedni, Dr. Peter Stephan Zurbriggen, sa takisto spojil s účastníkmi pochodu „Pro Life Tour“ a poslal im pozdrav a požehnanie.

„V Rakúsku sa veľmi sporný neskorý potrat postihnutých detí musí konečne zrušiť,“ zdôraznila M. Maškarynecová, hovorkyňa „Mládeže za život“. „Tieto deti možno až do pôrodu beztrestne potratiť. 9 z 10 detí s Downovým syndrómom sa v Rakúsku takto vyradí zo života. Pozdrav pápeža nás v tejto požiadavke posilňuje. Potrebujeme čo najväčšiu pomoc v tehotenstve s problémami, aby sme mohli pomôcť rovnako ženám ako aj deťom!“.

Mladí budú putovať do Viedne do 18. augusta. Tam sa bude konať slávnostný záver podujatia.