Wedding_reception_Credit_palmzads_Shutterstock_CNA.jpg

´Bývalá´ nevesta zmenila zrušenú recepciu na hostinu pre bezdomovcov

265
Zuzana Smatanová
Kultúra života

 

Mnohé páry míňajú tisícky dolárov na svoju svadbu snov. Čo však s tým, keď ju musíte celú odvolať?

Zoči-voči problému, ktorý by žiadna nevesta či ženích nechceli nikdy riešiť, sa Sarah Cumminsová a Logan Araujo museli rozhodnúť, čo urobiť so svadobnou hostinou za 30.000 dolárov, ktorá sa už nedala odvolať, hoci oni svoj sobáš z neznámych dôvodov zrušili.

„Bolo to zdrvujúce“, povedala pre IndyStar Cumminsová. Okrem vrátených peňazí za fotografa sa zdalo, že všetko ostatné vyjde navnivoč.

„Kdekomu som telefonovala, snažila som sa to zrušiť, ospravedlňovala som sa, jednala s maloobchodníkmi, plakala som a takmer som omdlela, keď som si uvedomila, že všetko čo bolo objednané na recepciu, sa bude musieť vyhodiť“, povedala Sarah.

Po dohode s Loganom sa Sarah rozhodla pozvať na prepychový obed a recepciu do hotela Ritz Charles v Carmeli, Indiana, na predmestí Indianapolisu, ľudí zo štyroch miestnych útulkov pre bezdomovcov. Dúfala, že sa zaplní všetkých 170 miest, rezervovaných pre hostí.   

„Pre mňa to bola príležitosť dať týmto ľuďom spoznať, že aj oni si zaslúžia byť na mieste, ako je toto, a zaslúžia si to rovnako ako hocikto iný“, dodala Sarah.

Zabezpečila pre nich aj odvoz autobusmi z jednotlivých útulkov a osobne ich vítala v hoteli keď prišli. Sarah takmer neprišla, mysliac si, že to bude pre ňu príliš bolestné, no svoj názor zmenila hneď potom, čo ľudia, ktorí mali na starosti bezdomovcov povedali, že už sa nemôžu dočkať, kedy sa s ňou stretnú.

„Ďakujeme, že ste nás pozvali“, povedal Cumminsovej po príchode jeden zo starších bezdomovcov, „znamená to pre nás oveľa viac než si myslíte.“

Hostiny sa zúčastnila aj matka Sarah Cumminsovej spolu s ´bývalými´ družičkami.

Obed pre hostí, ktorí prišli oblečení v tom najlepšom čo mali, sa skladal z predjedla – mäsových guličiek polievaných bourbonom, kozieho syra a opečeného chleba s cesnakom, a z hlavného jedla – kuracích pŕs s artičokmi a smotanovou omáčkou Chardonnay.

Cumminsovej štedrosť inšpirovala aj druhých ľudí, vrátane Matta Guazona z Indianapolis, ktorý im daroval niekoľko oblekov zo svojho šatníka a nahováral aj druhých, aby urobili to isté. Pridal sa aj jeden krajčír a obchod s odevami, ktorí prispeli oblekmi, šatami a rôznymi doplnkami.

Recepcia prebiehala ako normálna hostina až na to, že torta sa krájala v kuchyni a stôl, kde mala sedieť nevesta so ženíchom odstránili.

Vedúcu rozvoja hotelového centra Ritz Cheryl Herzogovú veľkorysosť Sarah Cummingsovej natoľko dojala, že s týmto príbehom hneď oslovila aj IndyStar.

„Bolo veľmi dojímavé, že Sarah dokázala svoju bolestnú skúsenosť premeniť na radosť pre rodiny v núdzi“, dodala Herzogová. „Je to od nej veľmi milé a láskavé gesto.“

Hosť Erik Jensen z miestnej misijnej stanice povedal, že všetci spolu prežili  „skvelý čas“.