dinosaur_fossil.jpg

Nový objav ešte viac komplikuje tvrdenia darvinistov

1,289
Milko Kostovič
AltKAT

Existuje starý príbeh o chemikovi, fyzikovi a ekonómovi, ktorí uviaznu na opustenom ostrove a nemajú čo jesť okrem konzervy s polievkou. Trojica si láme hlavu nad tým, ako otvoriť konzervu, keď v tom chemik povie: "Ohrejme ju, až vykypí a praskne kvôli nahromadeniu plynov." "Nie, nie," hovorí fyzik, "zhoďme ju z toho útesu s dostatočnou kinetickou energiou, aby sa otvorila na skale pod ňou." Ekonóm po chvíli premýšľania povie: "Predstavme si otvárač na konzervy."

Je tam viac než jeden kompromis, ktorý sa týka predpokladov. Spôsob, akým darvinisti pristupujú k pôvodu života, je veľmi podobný myšlienke ekonóma o otváraní konzervy. Darvinovský mechanizmus mutácie a prirodzeného výberu vysvetľuje všetko o živote, ako nám bolo povedané - okrem toho, ako to začalo. Darvinisti sú nútení (na základe svojej teórie) povedať: "Predpokladajme, že bunka s vlastnou replikáciou obsahuje informácie vo forme genetického kódu." Dobre, v poriadku. Ale odkiaľ pochádza tento malý zázrak?

Nový objav robí vysvetlenie, dokonca aj tej prvej bunky, stále ťažším. Fosílie vykopané austrálskymi vedcami v Grónsku, môžu byť najstaršími stopami života, ktoré boli doposiaľ objavené. Tím z Wollongong univerzity nedávno publikoval svoje zistenia v časopise "Nature", kde opísal sériu štruktúr tzv. "stromatolitov", ktoré vznikli z ustupujúceho ľadu.

"Stromatolity" môžu znieť ako lekárska diagnóza, ale v skutočnosti sa jedná o biologické skaly tvorené kolóniami mikróbov, ktoré žijú v podzemnej vode. Ak dnes navštívite Bahamy, tak môžete si pozrieť živé stromatolity. 

Čo je na nich také zvláštne? Objavujú sa vo formách skál, ktoré sú podľa väčšiny vedcov o 220 mil. rokov staršie než najstaršie fosílie, čo posúva predpokladaný dátum pôvodu života späť do obdobia 3,7 miliardy rokov. 

Toto, pripúšťa New York Times, "komplikuje príbeh evolúcie raného života z chemických látok..." Seriózne! Podľa tradičnej geológie existovali tieto kolónie mikróbov krátko po tom, ako bola Zem bombardovaním ťažkými asteroidmi, takže bola prakticky neobývateľná. Tento raný dátum, dodávajú The Times, "zanecháva pomerne málo času na to, aby došlo k evolúcii..."

To je hypotéza. Tieto formy života vznikli prakticky za noc, píše David Klinghoffer na Evolution News and Views. "[g]enetický kód, proteíny, fotosyntéza, činnosť." 

Tento objav plne rozvinutých foriem života, tak skorých vo fosílnych záznamoch, viedol Dr. Abigail Allwood z Caltech k poznámke, že "život [nemôže byť] vyberavá, zdráhajúca a nepravdepodobná vec." Skôr "sa objaví vždy, keď je tu príležitosť."  

Prepáčte?! Ak sa život objavuje tak spontánne a predvídateľne aj v tých najťažších podmienkach, potom by sa mal vyskytovať všade! Napriek tomu sa vedci v laboratóriu stále nedokážu priblížiť k vytvoreniu ani jedinej bunky z nespracovaných chemikálií.

Dr. Stephen Meyer vo svojej knihe "Signature in the Cell" (podpis v bunke) vysvetľuje, prečo práve toto môže byť Achillovou pätou darvinizmu. Aby ste mohli začať evolúciu prirodzeným výberom, potrebujete jednotku, ktorá sa sama replikuje. Ale bunka a jej DNA program sú príliš komplikované na to, aby vznikli náhodnými chemickými reakciami. Samotné šance náhodného vytvorenia jediného proteín sú astronomické. Takže Meyer a ďalší teoretici Inteligentného dizajnu dospeli k záveru, že Niekto musí navrhnúť a vytvoriť štruktúry potrebné pre život.

Medzitým sú Darvinisti, čeliaci fosílnym objavom, ktorý teoreticky posúva pôvod života späť do minulosti, nútení pracovať s predpokladom metaforického otvárača konzervy. Oni jednoducho nevedia, ako tieto rané bunky vznikli, a čím ďalej kopeme, tým skôr nepravdepodobný - ako pravdepodobný - sa život stáva.