Kresťana takmer vyhodili z práce, pretože odmietol pozerať propagandistické video o LGBT

1,203
Kultúra smrti

Štrnásťročná kariéra kresťana bola ohrozená po tom, čo odmietol pozerať školiace video o homosexuáloch, bisexuáloch, transexuáloch, homosexuálnej rozmanitosti a ich začlenení v spoločnosti.

Agentúra Spojených štátov amerických, “Administratíva sociálnej bezpečnosti” (Social Security Administration), v apríli oznámila, že všetci ich zamestnanci musia podstúpiť školenie o “rozmanitosti LGBT a ich začlenení do v spoločnosti”.

Dlhodobý zamestnanec agentúry, 42-ročný David Hall, ktorého kresťanská viera nepovažuje sodomiu za zdravú, normálnu, či dobrú, veril, že školenie bolo proti jeho úprimnej viere.

Nadriadení mu povedali, aby zhliadol 17 minútové video, ktoré zahrňuje rady ako zvýšiť kultúrne povedomie v rozmanitom prostredí zahrňujúce všetkých. Hall to odmietol s vysvetlením, že školenie schvaľuje hriešne chovanie. “Nebudem schvaľovať hriech,” vysvetlil Hall pre WCIA-TV.

Pretože sa odmietol zúčastniť LGBT školenia, bol služobne pokarhaný a následne suspendovaný bez nároku na plat.

David vysvetlil, že bol presvedčený, že školenie bola len homosexuálna propaganda a Prvý dodatok ústavy a klauzula o slobodnom vyznávaní náboženstva mu dávala ústavné právo nezúčastniť sa na školení o “ohavnosti”.

Hall si uvedomil, že by mohol stratiť prácu, ale verí, že kresťania by mali proti LGBT agende zaujať neodbytný postoj. “Chcem, aby som týmto aj iným kresťanom dodal odvahu sa postaviť za svoje presvedčenie.” Zároveň dodal, že aj ďalší jeho kolegovia zdieľajú rovnaké presvedčenie, ale bráni im v tom strach.

Branislav Zaujec