Poľsko vydáva homosexuálom povolenie sobášiť sa mimo krajiny

3,985
Kultúra smrti

VARŠAVA, Poľsko, 12. máj 2011 (LifeSiteNews.com) – Poľský matričný úrad nedávno informoval o novom osvedčen, ktoré vydalo Ministerstvo vnútra. Tá povoľuje homosexuálnym párom sobášiť sa mimo územia krajiny. V samotnom Poľsku takéto manželstvá stále nie sú povolené.

Poľský matričný úrad chystá vydanie certifikátu, ktorý všetkým homosexuálnym párom povolí uzavrieť manželský zväzok mimo poľského územia. Podľa starých zákonov žiadosť vyžadovala totožnosť oboch snúbencov a až doteraz ju mohli úrady zamietnuť.

S novým certifikátom sa totožnosť snúbencov nevyžaduje, umožňuje párom rovnakého pohlavia uzavrieť manželstvo v ostatných európskych krajinách ako Anglicko, Španielsko a Holandsko, kde sú takéto zväzky legálne.

"Na vydaní certifikátu sa už pracuje a novinkou bude časť, kde nebude potrebné vypĺňať údje o snúbencoch," poznamenal pre denník Gazeta Wyborcza hovorca Ministerstva vnútra Małgorzata Woźnia. Zástupcovia skupiny, ktorá podporuje homosexuálne manželstvá "Kampaň proti homofóbii" zdôraznili, že mnohým homosexuálom bolo v minulosti vydanie takéhoto certifikátu odmietnuté.

Nedávna štúdia Prof. Dr. Andreasa Zicka, Dr. Beate Küpperovej a Andreasa Hövermann z Projektu za boj proti pravicovému extrémizmu Nadácie Friedricha Eberta ukázala, že väčšina Poliakov homosexuálne manželstvá odmieta a považuje ich za nemorálne.

V roku 2008 výskumníci oslovili 1000 respondentov nad 16 rokov z krajín ako Veľká Británia, Holandsko, Poľsko, Francúzsko, Maďarsko, Taliansko, Nemecko a Portugalsko a pýtali sa na otázky homosexuality a ďalšie kontroverzné záležitosti.

Viac ako 88% poľských respondentov bolo proti homosexuálnym manželstvám a viac ako 75% považuje homosexualitu za nemorálnu.