14 minútový film lobuje za nenarodených. Má úspech

6,154
Kultúra života

http://www.youtube.com/watch?v=UdkWqHTgdpQ&feature=player_embedded#at=15h

CHICAGO, 3. mája 2011 (LifeSiteNews.com) - Prednedávnom sa na verejnosť prostredníctvom YouTube dostal krátky film s jasnou správou pre všetky matky, ktoré zvažujú potrat.

"To Be Born" ("Byť narodený") ukazuje divákom potrat z pohľadu dieťaťa, ktoré sa imaginárne stretne s matkou a opisuje svoje pocity z jej rozhodnutia.

Film uzrel svetlo sveta prostredníctvom novej mediálnej spoločnosti zo Chicaga, Spirit Juice Studios, a na YouTube ho zverejnili v deň premiéry v kinách.

Základ filmu tvorí list dieťaťa, ktoré bolo zavraždené potratom. Napísal ho chicagský kňaz, reverend Stephen Lesniewski, ktorý používal slová imaginárneho dieťaťa ako súčasť svojho poradenstva pre ženy uvažujúce o potrate.

Podľa informácií Spirit Juice, Lesniewski odhaduje, že svojím "listom" zachránil pred potratom viac než 500 detí a na základe toho sa rozhodol ísť so svojím dielom na verejnosť.

Film je dostupný na oficiálnej webovej stránke www.tobeborn.com a má svoju stránku aj na Facebooku.

Podporca ochrany života, Jill Stanek, na svojom blogu vyjadril príjemné prekvapenie z kvality a dopadu, ktorý nový, len 14 minútový film priniesol.  "Tento film je naozaj dobrým prostriedkom, ako ukázať bezbranným matkám dôsledky potratu. Zároveň je aj dosť krátky, čiže pri ňom nemusia dlho sedieť," písal Stanek.