Pápeža Benedikta XVI. obviňujú zo ‘zločinov proti ľudskosti ’

1,634
Kultúra smrti

Rím, 26. apríla, 2011 (LifeSiteNews.com) – Medzitým, ako boli vystavené po celom Ríme billboardy, plagáty a slávnostné ozdoby na oslavu prichádzajúceho blahorečenia predchádzajúceho pápeža Jána Pavla II., bola po celom meste vystavená iná séria plagátov, ktorá sa dožaduje, aby boli na Medzinárodnom trestnom súde v Haagu vznesené obvinenia proti Benediktovi XVI. za „zločiny proti ľudskosti.”

Vo februári minulého roku doručili na súd dvaja nemeckí právnici sťažnosť knižnej dĺžky, tvrdiacu že pápež, v nej nazývaný doktor Joseph Ratzinger, „udržuje a riadi globálny totalitný donucovací režim, ktorý si podrobuje svojich členov hrôzostrašnými vyhrážkami predstavujúcimi ohrozenie zdravia.”

Po celom Ríme sa objavili plagáty, ktoré boli publikované spolu s webovou stránkou v taliančine, angličtine, nemčine, francúzštine a španielčine vyzývajúcou čitateľov, aby sa pripojili do úsilia, aby bol pápež obvinený.

Christian Sailer a Gert-Joachim Hetzel založili svoje obvinenia na pápežovej snahe o zákaz používania kondómov na prevenciu proti HIV/AIDS, ktorí oni nazývajú ako „smrtonosný”.

„Ak by bol teraz tento nátlakový kult rozšírený v Afrike a jeho členom by bolo zakázané používanie kondómov pod hrozbou ťažkého trestu, mohla by byť lídrom tejto sekty pripísaná zodpovednosť za každú šíriacu sa nákazu HIV/AIDS a za úmrtia zapríčinené týmto zákazom a začať proces proti nim,” píše sa v sťažnosti.

Dvojica právnikov tvrdí, že pápež Benedikt založil a udržuje „globálny systém, vytvorený na zamlčiavanie  trestných činov sexuálneho charakteru spáchaných katolíckymi kňazmi, ktorý zľahčuje neustále opakovanie sa týchto trestných činov.”

Hoci niektoré veľké mediálne spoločnosti vrátane Irish Times vypustili titulky vzbudzujúce pozornosť, právnickí experti však nazvali túto záležitosť „crank case”( „vratký prípad” pozn. prekladateľa). Médiá z veľkej časti ignorovali úzky vzťah týchto dvoch právnikov s kultom „Universal Life,” sídliacim vo Würzburgu v Nemecku, ktorý nasleduje samozvanú „prorokyňu” Gabriele Wittekovú, čo tvrdí, že dostáva správy priamo od Ježiša Krista. Christian Sailer je taktiež aj známy aktivista „práv zvierat,” ktorý napísal články podporujúce myšlienku ústavných práv pre zvieratá.

Kampaň je sprevádzaná knihou s názvom „Calling the Pope to Account” (taliansky „Il caso del Papa” pozn. prekladateľa), obviňujúcou pápeža Benedikta z vedenia organizácie, ktorá používa „hrôzostrašné vyhrážky večného trápenia sa v pekle,” aby „priviedla nespočetné množstvo ľudí do iracionálnej psychickej a duševnej závislosti, okrádajúcej ich o schopnosť robiť rozhodnutia podľa vlastného svedomia vo všetkých oblastiach svojho života.”

Webová stránka ponúka čitateľom príležitosť zdieľať svoje nápady ohľadom tohto úsilia.