Vakcína proti rakovine krčka maternice spôsobuje smrť

3,383
Kultúra smrti

TORONTO, 13. februára 2015 (LifeSiteNews.com) - Od svojho uvedenia na trh v roku 2007 v USA a v Kanade bola vakcína Gardasil proti ľudskému papilomavírusu (HPV), ktorá je hlavnou príčinou rakoviny krčka maternice a genitálnych bradavíc, podaná viac než 50 miliónom ľudí vo viac ako 130 krajinách – a to zväčša mladým ženám.

V torontskej spravodajskej službe Star však natoľko narástlo znepokojenie nad závažnými nežiaducimi účinkami a úmrtiami nasledujúcimi po očkovaní, že sa pustili do zdĺhavého vyšetrovania. Zistilo sa, že u viac ako 50-tich kanadských dievčat sa rozvinuli vážne zdravotné ťažkosti po tom, čo dostali injekcie Gardasilu od Merck-u. Pätnásť z nich bolo hospitalizovaných. V Spojených štátoch spôsobila [vakcína] viac ako 100 úmrtí a hlásení nežiaducich účinkov bolo rádovo desiatky tisíc.

Hoci kanadská vláda minula na podporu tejto očkovacej látky proti HPV 300 miliónov dolárov a vlády jednotlivých provincií si zaplatili za to, aby ju dostali ich ôsmačky, katolícky školský systém a katolícki biskupi boli proti nemu – na čele s Fredom Henrym z Calgary. Uvádzali nielen ich vedľajšie účinky, ale aj svoje obavy, že vakcína proti pohlavne prenosným ochoreniam dávaná ôsmačkam vysiela posolstvo tichého súhlasu s predčasným sexuálnym správaním.

Star zistilo, že je veľa rodičov, ktorí sa domnievajú, že vakcína spôsobila ochorenie ich dcéry a naopak názor úradníkov verejného zdravotníctva a zdravotníkov, ktorí odmietajú všetky takéto tvrdenia. Napríklad citujú doktorku Jennifer Blakeovú, prezidentku Spoločnosti pôrodníkov a gynekológov Kanady. Tá hovorí: „Som si dostatočne istá, že je to bezpečná vakcína.“

Táto zhoda okolností spôsobila tlak zo strany školských úradov na rodičov a ich dcéry. Tí zas tvrdia, že riziko nežiaducich účinkov bolo odignorované alebo podcenené. Jedna dievčina z Ontaria, Kaitlyn Armstrongová, povedala, že jej poradkyňa „...nám povedala, že nás to uchráni pred rakovinou krčka maternice a že dať si to je naozaj dobrý nápad. Ona to pretláčala. Nechcela hovoriť o akýchkoľvek komplikáciách ani o ničom podobnom.“ Star zaznamenáva jej postupnú stratu sily a zanechanie všetkých pohybových aktivít.

Spoločnosť Merck venuje niekoľko stránok svojej technickej správy o Gardasile jeho vedľajším účinkom. Star však uvádza, že iní rodičia a mladé ženy tvrdia, že nikdy o nich nepočuli. (Merck hovorí, že ich vlastný výskum zistil iba päť závažných prípadov z 11 000 očkovaní počas testovania.) Armstrongová si pamätá, že zdravotnej sestre vravela, že je alergická na kov, no i napriek tomu, že sú zložkou Gardasilu soli hliníka, vakcínu dostala.

Debbi Vinnedgeová, zakladateľka spoločnosti Children of God for Life (Božie deti pre život), čo je organizácia zameraná na dohľad nad vakcínami a výskumom využívajúcim tkanivá ľudského plodu, povedala pre LifeSiteNews: „Gardasil neobsahuje tkanivá potratených plodov, ale jeho vedľajšie účinky, jeho vedľajšie účinky sú veľmi, veľmi vážne.“ No hoci je to mimo ich oblasť záujmu, COG for Life dostala toľko otázok a sťažností od rodičov, že táto organizácia vytvorila brožúru so zoznamom rizík a s výskumom, ktorý sa zameral na vedľajšie účinky.

V „čiastočnom zozname“ 16 nežiaducich účinkov brožúra uvádza: potrat, narodenie mŕtveho dieťaťa, cysty na vaječníkoch, genitálne bradavice, sklerózu multiplex, lupus, ochrnutie a mŕtvicu. Jediným zastrešujúcim vysvetlením je to, že u mnohých ľudí, môže Gardasil oslabiť imunitný systém. Koľko ich je? Brožúra tvrdí, že do roku 2012 bolo Americkému vládnemu systému na hlásení nežiaducich účinkov vakcín nahlásených viac ako 28 000 správ o takých negatívnych účinkoch akými bolo i 128 úmrtí - a to všetko v populácii dievčat vo veku 9 – 24 rokov.

Vinnedgeová uvádza, že jedným z problémov Gardasilu je, že bol testovaný päť rokov, ale „vírus HPV môže zostať latentý aj 20 rokov“. Pýta sa, či je jeho účinnosť proti vírusu riadne preukázaná v dlhodobom časovom horizonte. Druhým problémom je, že „...dáva ľuďom falošný pocit bezpečia,“ čím podporuje dospievajúce dievčatá v tom, aby podstúpili sexuálne riziká, hoci „účinkuje len na štyri zo stovky rôznych foriem HPV“.

Sanevax je ďalšou organizáciou, ktorá sa venuje správam o bezpečných a nebezpečných vakcínach. Ich webová stránka je plná hrozivého výskumu Gardasilu, hororových príbehov z prvej ruky a nedávnych správ. Z toho posledného to bolo: správa z Kolumbie o stovke školáčok hospitalizovaných po očkovaní Gardasilom a správa z USA o vlne správ o úmrtiach súvisiacich s nedávnym očkovaním Gardasilom a ďalšou problematickou vakcínou proti HPV, vakcínou Cervarix.

Obrancovia Gardasilu to komentujú tak, že hoci nové vakcíny často sprevádzajú tvrdenia o nepriaznivých vplyvoch, nie je to isté ako dôkaz. V článku časopisu Forbes v roku 2012 reportér píšuci o zdraví, Matthew Herper, si na mušku vzal 28 000 správ od VAERS (ang. skr. Amerického vládneho systému na hlásenie nežiadúcich účinkov vakcín). Uvádza: „Je pravda, že bolo 24 000 hlásení o nežiaducich účinkoch Gardasilu. (Všetky tieto čísla pochádzajú z databázy VAERSu...) Objavili sa aj správy o 60-tich tísicoch úmrtí kvôli mumpsu, osýpkam a rubeole a 26-tich tisícoch úmrtí po očkovaní látkou Pfizer PrevNar zameranej proti pneumokokovým baktériám.“

Herper vysvetľuje: Teenageri umierajú... a niektorí umierajú po tom, čo dostali vakcínu HPV. Ale ľudia, ktorých úlohou je analyzovať dáta VAERSu, vylúčili takmer všetky nepriaznivé správy proti Gardasilu po tom, čo prešetrili prvých 12 000. Doktorom a sestrám akurát poradili, aby dávali pozor, keď dievčatá po inejkciách omdlievajú.

Avšak Norma Ericksonová, prezidentka Sanevaxu, tieto analýzy spochybňuje. Poznám niektorých, ktorí boli medzi tými zo spomínaných 12 000 správ, no nikto z nich nikdy nehovoril so žiadnym vyšetrovateľom.“ Ericksonová pre LifeSiteNews povedala: Vieme, že tieto správy sú neoficiálne, no práve to je miesto, kde treba začať vedecké výskumy.“ Spomenula prípad Talidomidu, liečiva proti nevoľnosti, ktoré prešetrovali koncom päťdesiatych rokov 20.storočia, až po neoficiálnych správach spájajúcich ho s deformáciami novorodencov.

Ericksonová tiež uviedla, že príčinou problémov môžu byť dve zložky Gardasilu: hliník, ktorý je neurotoxínom a L-histidín, čo je aminokyselina, ktorá interferuje s obrannými mechanizmami mozgu proti kovovým toxínom. Keď je akákoľvek časť mozgu ovplyvnená toxínom,“ povedala Ericksonová, „môže to viesť k rôznym problémom“. Ericksonová tiež priznala, že nikto nevie, prečo by Gardasil mal spôsobiť taký široký rad nežiadúcich účinkov. A to je dôvod, prečo žiadame o úplné vyšetrovanie.“