Pro-life Miss World nesúhlasí so sexom pred manželstvom

1,008
Kultúra života

Diváci po celom svete oceňujú krásu Miss World Megan Lynn Youngovej, avšak kraľujúca Miss Filipín nedávno v rozhovore povedala, že ona oceňuje krásu nenarodených detí.

V auguste Youngová povedala filipínskej televízii, že nesúhlasí s potratom na požiadanie, verí v zdržanlivosť pred manželstvom a na manželstvo sa pozerá ako na celoživotný a nerozlučný zväzok.

Som proti potratom,“ povedala Youngová rozhodne.

Bližšie vysvetlila svoje názory, keď sa jej moderátor opýtal na kontroverzný národný Zákon o reprodukčnom zdraví (RH), ktorý žiada, aby lekári poskytovali pacientkám antikoncepciu a potraty (financované vďaka daňovým poplatníkom), a to bezohľadu na ich výhrady vo svedomí. Najvyšší súd v júli zákon pozastavil.

Ja som pro-life,“ povedala, „a ak zákon podporuje zabitie niekoho, kto už existuje, potom som, samozrejme, proti tomu.

 „Nesúhlasím so žiadnymi potratmi,“ povedala.

Na otázku, či podporuje užívanie antikoncepcie, odvetila: „Momentálne sa ma tieto otázky netýkajú. Sex je pre manželstvo,“ pokračovala. „To je môj názor.“

Keď sa jej moderátor opýtal, ako by takáto žena, „nádherná ako vy“, mohla povedať sexu nie, odpovedala Youngová priamočiaro: „Proste poviete nie.“

Pokiaľ sa niekto snaží na vás tlačiť, ustúpite, pretože taký človek si neváži vás, ani vzťah,“ povedala. „Ak je muž ochotný obetovať túto oblasť, znamená to veľa.“

Manželstvo, povedala, by nikdy nemalo skončiť rozvodom. „Myslím si, že ak si niekoho vezmete, mala by to byť osoba, s ktorou ostanete navždy. V chorobe i v zdraví, v dobrom i zlom,“ povedala.

Vo Virgínii narodená kráľovná krásy, ktorá v televízii uvádza hudobné videoklipy pre národnú televíznu sieť ABS-CBN, urobila tento rozhovor 22. augusta. 28. septembra bola korunovaná za Miss World na Bali a stala sa tak prvou zo súťažiacich Miss Filipín, ktorá korunku vyhrala.

Rozhovor sa nebude páčiť všetkým. Aj keď povedala, že transgender muži „by sa mali riadiť pravidlami“ a nezúčastňovať sa súťaží krásy, ktoré sú určené pre ženy, povedala, že k nim cíti „veľkú lásku“, pretože má priateľov, ktorí sú transgender. „Sú to tiež ľudia, na ktorých môžeme byť hrdí, lebo sú Filipínci,“ povedala.