Matka dvanástich detí uväznená za odmietnutie zapísať deti v škole na sexuálnu výchovu

8,073
Kultúra smrti

NEMECKO, 23. februára 2011 (LifeSiteNews.com) - Matku dvanástich detí poslali na 43 dní do väzenia len preto, že svoje deti odmietla prihlásiť na sexuálnu výchovu v základnej škole, ktorú navštevujú. Prípad sa odohral v nemeckom meste Salzkotten, informovali o tom kresťanské webové stránky Kath.net a Katholishes.info. 

Meno ženy médiá nezverejnili. Vie sa len, že je baptistka, verná svojmu náboženskému presvedčeniu. Spolu so svojím manželom tvrdia, že ich práva vyplývajúce z Európskeho dohovoru o ľudských právach ostali ignorované. Paradoxom je, že signatárom dohovoru je práve Nemecko.

Odvolávali sa na článok 2, kde stojí: Štát by mal rešpektovať právo rodičov zabezpečovať výchovu a vzdelanie v súlade s ich náboženským a filozofickým presvedčením." Miestna základná škola toto právo ignoruje od roku 2005 a je podporovaná justíciou.

Manžel uväznenej povedal, že jeho žene rodina veľmi chýba, ale útechu nachádza v Bohu. Mladším deťom je za mamou takisto smutno, no chápu, že okúsenie nespravodlivoti a utrpenia je súčasťou kresťanskej viery.

Prenasledovanie Nemcov, ktorí odmietnú vyučovanie sexuálnej výchovy je stále pretrvávajúci fenomén. V apríli minulého roku webová stránka Kopp Online informovala o niekoľkých prípadoch nemeckých matiek pochádzajúcich práve zo Salzkottenu, ktoré strávili týždeň vo väzení za odmietnutie výučby sexuálnej výchovy pre deti. Rovnaký prípad sa stal v tom istom meste, v okrese Paderborn, v decembri 2009.

V januári 2010 dostala nemecká rodina azyl v USA, po rokoch prenasledovania nemeckou vládou za domácu výučbu svojich detí.

 

Vyjadrite podporu perzekuovańym rodinám v Nemecku
za odmietanie sexuálnej výchovy:

Veľvyslanectvo Spolkovej republiky Nemecko
Hviezdoslavovo nám. 10
813 03 Bratislava
Tel: +421-2-5920 4400 / 4440
Fax: +421-2-5441 9634
Web: http://www.pressburg.diplo.de
Email: info@pressburg.diplo.de