Anglická škola zakázala tradičné buchty s krížom

2,348
Kultúra smrti

IPSWICH, 7. február 2006 (LifeSiteNews.com) – Britská horlivosť za politickú korektnosť opäť zasahuje. Škola zakázala tradičné „hot cross buns“, sladké pečivo spojené so slávením Veľkého piatku. Vrch buchtičky zdobí typický kríž. Podľa slov zástupcu základnej školy v Ipswichu sú na buchtách dva pásiky polevy v tvare kríža, čo môže uraziť Svedkov Jehovových, ktorí školu navštevujú.

Tradičné kysnuté veľkonočné buchty s ríbezľami alebo hrozienkami ozdobené „krížom“ z citrónovej polevy sú súčasťou anglickej kultúry už od stredoveku.

Časopis Suffolk Evening Star zverejnil správu, že riaditeľka školy Tina Jacksonová požiadala dodávateľa o buchty bez krížov. Toto pečivo je symbolom Veľkej noci a teraz Veľká noc nie je.“ Jacksonová neprezradila, či študentov, ktorí spievali tradičné anglické detské riekanky o buchtách s krížom, zo školy vylúči.

Miestny pastor kongregácie Svedkov Jehovových rozhodnutie schvaľuje. Rozumiem tomuto rozhodnutiu a podporujem ho. Buchty sú pohanským symbolom plodnosti a nijako sa počas Veľkej noci nelíšia od zajacov či vajíčok. V Biblii sa píše, že by sme nemali uctievať veci pohanského pôvodu.“