Hrozí, že Európsky Súd zavedie diskrimináciu tradičných manželstiev.

2,859
Kultúra smrti

LUXEMBURSKO, 3. marec 2011 (C-FAM) - Právny odborníci varujú, že Európsky súd je na pokraji rozhodnutia proti Nemeckej legislatíve ktorá uprednostnuje tradičné manželstvo pred homo-partnerstvom. Údajne tým Nemecko porušuje zákony Európskej únie.

Generálny advokát pre Európsky súd, vydal stanovisko v ktorom uvádza, že páry rovnakého pohlavia musia mať prístup k všetkým zamestnaneckým výhodám manželských párov v celej EÚ. Bez ohľadu na štátne ústavné zákony.

Napriek tomu, že stanovisko generálneho advokáta,  nie je záväzné pre rozhodnutie súdu, jeho odporučanie je takmer vždy nasledované.

Popredný Rakúsky aktivista za práva homosexuálov nazval postoj generálneho advokáta "priekopníckym". "Ak ho Európsky súd podporí, tak bude všetkych 27 členské štátov EU nútených udeliť párom rovnakého pohlavia prístup k výhodám ake majú manželské páry,  bez ohľadu na to, čí je v daných krajinách je schválené registrované partnerstvo alebo nie," povedal Dr. Helmut Graupner.

Takéto právne teórie vzaté logicky do konca, by mohli zmeniť ešte viac, než len zmenu pracovných výhod, a pravdepodobne by boli použité, proti tradičným manželským zákonom vo všetkých 27 krajínách Európskej únie. Tento scenár sa stretol so silnou opozíciou  priamo z centra obhajcov ľudských práv.

"Európska únia bola založená na základe rešpektovania národnej suverenity," vraví Roger Kiska, Právny poradca pre Alliance Defense Fund, pre časopis Friday Fax. "Ak bude stanovisko generálneho advokáta nasledované, zničí to kultúrnu suverenitu člešnských štátov. Znásilnia sa tak všetky Európske krajiny proti životu a rodine napriek opačnej vôli občanov ktorý v nich žijú. Nie je úlohou Európskeho súdu, aby vytvárala zákony pre Európu bez toho, aby sa Európa k tomu nemohla vyjadrť" povedal Kiska.

V prípade, Jürgen Römer verzus mesto Hamburg, Nemecký dôchodca uzavrel registrované partnerstvo podla súčasného nemeckého práva. Römer žaloval nemecké mesto kvôli príjmu nižšieho dôchodku, než ho dostáva  dôchodca, ktorý je ženatý. Nemecké právo uprednostnuje manželstvo pred registrovaným partnerstvom homosexuálov.

Pretože prípad zahŕňa otázku sporu medzi štátnym a Európskym právom, prípad bol presunutý Nemeckým súdom na Európsky súdny dvor. Ten ma rozhodnúťči nemecko neporušuje Európske antidiskriminačné smernice.

Rozsudok Európskeho Sudu  pre Spravodlivosť ECJ je do takej miery záväzný pre Nemecko, že ECJ ma v tomto prípade aj interpretovať Európske pravo.

 

Minulý rok, sa Nemecko tiež dostalo pod palbu homoaktivistov kôli blokovaniu európskych anti - diskriminačných smernice. Nemecko argumentovalo, že neexistoval žiaden právny orgán EÚ ktorý by mal právo tieto smernice vymáhať.

Na internetovej stránke Európskej komisie sa píše: "Registrované partnerstvo má umožnť dvom ľudom rovnakého pohlavia, zaregistrovať svoj vsťah v kažej krajine ich pobytu." V súčasnej dobe 12 z 27 štátov EÚ neuznávajú registrované partnerstvo ako rovnocenné manželstvo.

Prijatím tejto smernice hrozi, že všetky krajiny EU budu znásilnené akceptovať liberálnu doktrínu homo aktivistov.