Matka zrastených dvojčiat: „Telesná autonómia?”

1,780
Kultúra života

Washington, D.C., 3. október 2012 (LifeSiteNews.com) - Potratoví aktivisti často tvrdia, že nenarodené dieťa nemá právo na život kvôli úplnej závislosti na inej osobe – matke, z hľadiska výživy. Avšak video zverejnené pro-life organizáciou Secular Pro-Life predstavujúce matku zrastených dvojčiat spochybňuje toto tvrdenie jedinečným a účinným spôsobom.

Tatiana a Krista Hoganové majú päť rokov a sú spojené hlavami. Keďže majú spoločné mozgové tkanivo a Krista je zároveň čiastočne závislá na srdci Tatiany kvôli dostatočnému zásobovaniu krvou, nie je možné ich chirurgicky oddeliť. Celkovo sa však dievčatá tešia dobrému zdraviu a z hľadiska vývoja rastú, ako majú.

Ich matka, Felicia Simmsová, sa o stave svojich dcér dozvedela v piatom mesiaci tehotenstva a odmietla zvážiť potrat. Hovorí, že kvôli tomuto rozhodnutiu dostala aj anonymný odsudzujúci list.

„Dievčatá označili za netvorov,“ povedala pre noviny The Daily Mail v roku 2010. „V týchto listoch sa písalo, že by som ich nikdy nemala priviesť na svet“.

Prezidentka organizácie Secular Pro-Life Kelsey Hazzardová verí, že video bude prínosom pre rodinu.

„Našťastie sú dievčatá príliš malé, aby rozumeli týmto nenávistným správam,“ uviedla. „Takto to ale nebude večne a ony nevyhnutne rastú verejnosti na očiach. Týmto videom rodina hovorí: ,Tieto milé dievčatká majú právo tu byť a vždy toto právo mali.ʻ Dúfam, že ľudia sa najskôr zamyslia a až potom prehovoria.“

Tieto dvojčatá žijú s rodinou v Kanade.

Secular Prolife uviedli, že toto video, ktoré vzniklo v spolupráci so Signal Hill, Movie to Movement a časopisom Life Matters pohne podporovateľov interrupcií k prehodnoteniu tvrdenia o telesnej autonómii. Tiež povzbudzujú pro-life orientovaných ľudí, aby svoje presvedčenie premietli do praxe a navštívili stránku ProLifeCares.org podporujúcu charity, ktoré sú vo vzťahu k potratovému priemyslu bezúhonné.

„Napriek všetkej propagande tvrdiacej opak, pro-life priaznivcom hlboko záleží na blahu všetkých bezbranných ľudí, nielen tých nenarodených,“ uviedla Hazzardová. „Avšak ľudia obhajujúci právo na život sú, pochopiteľne, opatrní, pokiaľ ide o to, kam idú ich peniaze. A nedávny škandál Komen tieto obavy len zintenzívnil. ProLifeCares.org spája pro-life stúpencov a charity, pri ktorých sa nemusia znepokojovať, pokiaľ ide o podporu.“ Stránka tiež informuje o nefinančných spôsoboch, ako prispieť k zmene.

Video: http://www.lifesitenews.com/news/mother-of-conjoined-twins-challenges-pro-abortion-bodily-autonomy-argument