Subdodávateľ končí spoluprácu. Zistil, že buduje potratovú kliniku Plánovaného rodičovstva

1,453
Kultúra života

FORT WORTH, TEXAS, 30. marec 2012, (LifeSiteNews.com) – Pracovník vo Fort Worth v Texase opustil svoje zamestnanie, keď zistil, že mal liať betónové základy pre novú potratovú kliniku umiestnenú vedľa adopčného centra.

Subdodávateľ povedal, že jeho náboženské presvedčenie mu bráni pomáhať postaviť 6,5 miliónovú budovu veľkú 19 000 štvorcových stôp, umiestnenú na 6400 John Ryan Drive. Miestnej televíznej stanici WFAA povedal, že aj ďalší pracovníci na stavbe to vnímajú rovnako.

Texas Right to Life (Texaské Právo na život) mu odporučilo, aby opustil svoje zamestnanie,” povedala pre LifeSiteNews.com Elizabeth Graham, riaditeľka organizácie. „Nikto by nemal byť nútený zúčastňovať sa na budovaní centra pre zabíjanie.”

Podľa webovej stránky Plánovaného rodičovstva bude navrhovaná budova vo Fort Worth trikrát väčšia ako momentálna budova a bude poskytovať celé spektrum služieb reproduktívnej zdravotnej starostlivosti, vrátane chirurgického centra.

Poskytovateľ potratov použil manažérsku spoločnosť z oblasti Dallasu, aby mu zabezpečila pozemok, ktorý mu predalo Gladney Adoption Center. Avšak Gladney nevedelo, že obchoduje s najväčším národným poskytovateľom potratov, pretože Plánované rodičovstvo použilo prostredníkov. Adopčná organizácia iba vo štvrtok zistila, kto zaplatil pozemok.

„Stavím sa, že boli sklamaní, keď zistili, že ich pozemok teraz pôjde Plánovanému rodičovstvu,” povedal Graham.

„Čo sa nás týka, mať Gladney za suseda je úžasné,“ povedal prezident Plánovaného rodičovstva Severného Texasu Ken Lambrecht, ktorý tvrdil, že žiadosti o adopciu sú dôležitou časťou obchodu Plánovaného rodičovstva. Avšak prolife aktivisti poukázali na to, že kým Plánované rodičovstvo vykonáva stovky tisíc potratov ročne, na adopciu odporučí len 2 až 3 tisíc detí.

Plánované rodičovstvo použilo podobnú taktiku na maskovanie končeného záujemcu o pozemok aj v minulosti. Plánované rodičovstvov Minnesory, Severnej Dakote, Južnej Dakote a Plánované rodičovstvo v Rocky Mountains vytvorilo servisnú organizáciu známu ako Charles Vandalia, LLC, ktorá poskytla základy ich novej budove v St. Paul v Minnesote, tretej najväčšej v krajine.

„V skutočnosti majú niekoho iného, kto za nich robí licitovanie a špinavú prácu,” povedal Graham pre LifeSiteNews.

„Akokoľvek máte záujem o túto vec, máte byť otvorení, nemáte klamať druhých a spôsobovať im tak výčitky svedomia,” povedal Al Meredith, pastor blízkeho baptistického kostola vo Wedgewoode pre CBN News. CBN oznámila, že hlavný dodávateľ The DeMoss Company tiež postavil kostol vo Wedgewoode. Pastor Meredith požiadal spoločnosť, aby odstránila meno kostola zo svojej webstránky.

„Obávame sa, že sa táto budova stane megacentrom pre Plánované rodičovstvo,“ povedal Michael Dean, seniorský pastor baptistického kostola na Travis Avenue.

Nová budova je najväčšou časťou 21,5 miliónovej kampane na rozšírenie aktivít Plánovaného rodičovstva v severnom Texase. Graham pre LifeSiteNews povedal, že vďaka texaskej prolife väčšina potratového priemyslu zúfalo upadá, pretože štát je centrom opozície voči potratom.

„Ak Texas stratí propotratový program, potom ho pravdepodobne stratí zvyšok krajiny.“

Prolife sily za posledné roky dosiahli v tomto štáte veľké zisky. „V roku 2011 Texas Right to Life (Texaské Právo na život) stálo v čele úsilia zobrať z potratového priemyslu toľko peňazí, ako je len možné. Rozdelili sme skoro 40% na ich program pre plánovanie rodiny, čo je hlavný zdroj potratového priemyslu,” povedal Graham.

Lone Star State (prezývka pre Texas – pre osamelú hviezdu na jeho vlajke) a Obamova vláda zvádzajú právny boj, odkedy guvernér Rick Perry minulý rok podpísal zákon na zastavenie financovania štátnych kliník Plánovaného rodičovstva. Následkom tohto zákona bolo zatvorených najmenej 11 kliník.

„Pretože potratový priemysel stále skúša nové triky a sú zúfalejší než hocikedy inokedy…..aby udržali svoje ruky na našich peniazoch,” povedal Graham pre LifeSiteNews.com.

„Toto centrum pre zabíjanie vo Fort Worth je úplne v línii s ich potratovým programom, aby daňoví poplatníci stále financovali ich program a ubližovali ženám a ich nenarodeným deťom.”