Prolife pútnici si uctili pamiatku Andrew Moora

1,360
Kultúra života

WASHINGTON, 30. júla 2012 (LifeSiteNews.com) – Všetci prolife účastníci pochodov Crossroads toto leto  v Amerike, Kanade a Španielsku sa rozhodli prerušiť pochody na počesť ich priateľa a pútnika Andrewa Moora, ktorému minulý týždeň ukončila život nehoda počas pochodu blízko Indianapolisu.

„Po diskusii v rodinách a určitom čase strávenom v modlitbe sa všetci dobrovoľníci rozhodli prerušiť putovanie ako odkaz životu, ktorý Andrew žil a na počesť oddanosti, ktorú mal pri budovaní kultúry života,” povedal Jim Nolan, prezident Crossroads. „Neprekvapilo nás ich rozhodnutie pokračovať. Sú to tí  najúžasnejší a najoddanejší mladí ľudí, ktorých som kedy stretol,” pokračoval Nolan.

Pútnici sa rozhodli, že prerušia putovanie v noci ako spomienku na leto na Andrewovu počesť. Pretože putoval v noci, všetci pútnici považujú Andrewa stále za integrálnu súčasť tímu. „Veríme, že v duchu bude putovať tieto míle s nami,” povedal Caleb Glaser, líder púte na hlavnej trase, ktorej bol Andrew súčasťou.

Ukázalo sa, že jeden z Andrewových strýkov, Paul Brilliant, sa pripojí ku skupine na posledný týždeň púte, aby pokračoval na Andrewovom mieste. „Paul odletí zo svojho domova vo Veľkej Británii, aby sa zúčastnil na Andrewovom pohrebe v Kalifornii, a potom sa stretne so skupinou v Steubenville v Ohiu,” povedal Nolan. „Naozaj chce reprezentovať Andrewovu rodinu a bude so skupinou, keď dorazí do Washingtonu DC,” pokračoval Nolan.

Štyri americké pochody Crossroads skončia vo Washingtone DC v sobotu 11. augusta o 12,00 zhromaždením a spomienkou na území amerického Kapitolu. Pozrite si webstránku, aby ste získali viac informácií.