Výbuch školského pro-life autobusu v Rockforde je médiami ignorovaný

1,579
Kultúra smrti

ROCKFORD, ILLINOIS, 18. jún 2012, (LifeSiteNews.com)— Školský autobus pokrytý nápaditými pro-life obrázkami, ktorý vozieval deti na miestnu potratovú kliniku za účelom modlitby, v piatok v noci vybuchol. Médiá tejto skutočnosti nevenovali takmer žiadnu pozornosť. 

Autobus patrí Akadémii Panny Márie Najsvätejšieho Srdca Ježišovho. Vandali vhodili cez okno niekoľko výbušnín a spôsobili tak rozsiahle škody. Na fotografiách je vidieť, že z niektorých sedadiel zostala iba kovová konštrukcia a popol. Kabína vodiča bola taktiež poškodená.

Autobus je známy najmä obrazmi s katolickou tematikou, medzi ktorými sa nachádza aj obraz nenarodeného dieťaťa.

 Kevin Rilott v telefonickom rozhovore pre LifeSiteNews nedávno povedal, že celá pro-life komunita je z tohto prípadu znepokojená. Rillot zvykol pravidelne protestovaťproti neslávne známemu anti-kresťanskému ženskému potratovému centru na severe štátu Illinois (North Illinois Women´s Center - NIWC) v meste Rockford. Tá avšak tohto roku na základe vyšetrovania predstaviteľov ministerstva zdravotníctva dostala zákaz činnosti.

"Mysleli sme si, že to už všetko skončí, ale nestalo sa tak."

Rilott poznamenal, že majitelia autobusu by mali rozhodnúť, či sa im oplatí autobus opravovať. To však nevyzerá príliš reálne. Palubná doska je krehká a pokrytá sadzou.

Vo videu o incidente, ktoré Rilott poskytol miestnemu pro-life blogu, sa sťažuje, že denník Rockford Register Star spočiatku odmietol túto udalosť zverejniť. Nakoniec sa však predsa len rozhodli o prípade napísať, vyzdvihli však útok na teraz už zatvorené potratové centrum spred 12 rokov. Zverejnili tiež článok o podobnom útoku na vozidlo v približne rovnakom čase ako výbuch pro-life autobusu. 

Podľa slov Rilotta sa jeho skupina celý víkend pokúšala dostať článok na verejnosť. "Počuli sme, že sa v tejto záležitosti začali podnikať určité kroky," povedal, avšak vyjadril znepokojenie, že sa tomuto činu nebude venovať prílišná závažnosť, nakoľko časopis Star už v minulosti odmietol podať správu o obťažovaní pro-life svedkov pracovníkmi centra NIWC.

Rilott si myslí, že bombový útok bol pravdepodobne odplatou za zatvorenie centra.

"Je zaujímavé, že zástancovia potratov v Rockforde nielenže zabíjajú nenarodené plody, ale ničia aj školský autobus, ktorý vozí práve deti. A to všetko na znak pomsty za zatvorenie a pozastavenie činnosti NIWC."

Hoci autobus po zatvorení centra doň deti už nevozil, majitelia ho používali na ostatné katolícke akcie. V blizkej dobe ním plánovali ísť pred zatvorené centrum a predniesť tam ďakovnú modlitbu.

"Myslím, že toto je znamenie, že sa veci uberajú správnym smerom, keďže sa uchyľujú k takýmto hlúpym násilným činom," komentoval Rilott pre LSN.

Majitelia autobusu, ktorý pôvodne stojí 5,000-6,000 dolárov (približne 4,000-4,800 eur) momentálne prijímajú pomoc vo forme finančných darov na opravu alebo výmenu vozidla.