Antikoncepčná Amerika: skutočná vojna proti ženám

1,777
Kultúra smrti

18. jún 2012 (Mercatornet.com) – Minulý mesiac podali desiatky katolíckych inštitúcií v Spojených štátoch žalobu na Obamovu vládu, v ktorej spochybnili ústavnosť antikoncepčného príkazu. Požadovať od zamestnávateľov, aby poskytli lieky, ktoré sú proti ich svedomiu, je v rozpore s Prvým dodatkom Ústavy. Je tiež v rozpore s dôležitým dôvodom, pre ktorý bola táto krajina založená: náboženská sloboda.

Podstata problému je oveľa hlbšie než ústavná či historická otázka. Faktom je, že federálna vláda v žiadnom prípade nemá právo nariadiť liek, ktorý v skutočnosti neznamená zdravotný prínos, ale naopak zdravotné riziko – pre ženu a najmä pre malého človiečika v jej vnútri.

Pravdou je, že antikoncepčná tabletka v skutočnosti mení maternicu a ničí jej prirodzenú funkciu v rámci ženského reprodukčného systému. Je to niečo úplne iné ako liečba rakoviny alebo lieky na telesné ochorenia. Nelieči, ani neprináša zdravie. Existujú mnohé lieky na obnovenie alebo posilnenie orgánov tela, či na zničenie toxických prvkov. Antikoncepčná tabletka to však rozhodne nie je.

V minulosti sa antikoncepcia predpisovala na pravidelnený menštruačný cyklus, či z iných dôvodov. Teraz však existujú iné vhodné lieky, ktoré sú rovnako efektívne. Mnohé ženy majú určite dobrý dôvod, prečo si môžu želať zabrániť tehotenstvu. Existujú však prirodzené a oveľa bezpečnejšie spôsoby, než je používanie antikoncepcie.

Je lekárskou realitou, že antikoncepcia prináša ženám vážne zdravotné riziká, vrátane hormonálnej nerovnováhy, neplodnosti, vysokého krvného tlaku, depresie či rakoviny. Oveľa horšie je však to, že ak tabletka nezabráni počatiu, vyvolá potrat akéhokoľvek rozvíjajúceho sa ľudského života spevnením steny maternice.

Takýmto spôsobom vraždí.

Skutočný problém nastane, ak ľudia považujú samotné tehotenstvo za chorobu, zvlášť keď je neželané. Hoci sa tehotenstvo týka zdravia, nie je to choroba a považovať ho za chorobu je veľmi deformovaný a desivý spôsob myslenia.

Ako môže byť vo svetle vyššie spomenutých faktov antikoncepcia považovaná za preventívnu službu pre ženy alebo za zdravotný prínos, ktorý má byť zaručený v poistení? Pravdou je, že antikoncepcia by nemala byť zahrnutá v žiadnom poistení, ženám totiž škodí.

Ale problém je oveľa hlbší. Od svojho expanzívneho uvedenia na trh v 60.-tych rokoch, dokonca skôr, antikoncepcia podrýva naše rodiny a spoločnosť. Oddelením sexu od jeho prirodzenej funkcie – zjednotenia muža a ženy v rámci manželstva, otvorenia sa láske a životu - bola naša krajina otrávená, a pokračuje v tom ďalej. Ak sa sex vykonáva len pre potešenie, oddeľuje sa od svojej zjednocujúcej a tvorivej povahy – ženy a muži sú hlboko fyzicky aj psychicky zranení.

Ako pápež Ján Pavol II. píše vo svojom dokumente o rodine, určenom pre všetkých, či sú alebo nie sú katolíci, antikoncepcia je v skutočnosti podvrhom lásky medzi mužom a ženou. Nie je to úplné darovanie sa jedného druhému, kde sa dvaja stanú jedným telom. V skutočnosti je to akoby krok späť (č. 32 Apoštolskej exhortácie o rodine, 1981). Pápež Pavol VI. vo svojej encyklike Humanae Vitae (1968) prorocky tvrdí, že antikoncepcia bude mať zničujúce následky na celú spoločnosť. Jeho slová sa v našej krajine a vo väčšine sveta uskutočnili.

Tým, že sa sex zúžil len na potešenie bez prirodzených dôsledkov, americký život prenikla smrteľná mentalita. A obeťami sú najmä ženy: ich dôstojnosť a sloboda bola zmanipulovaná tým, že sex sa stal len potešením. Je to chvíľa dvojitého víťazstva pre sebeckého muža. Nie je to však situácia dvojitého víťazstva pre ženy, pretože im zostávajú len vážne zdravotné následky, ktoré prináša tabletka. Ak otehotnejú, končia s desivým pokušením ísť so svojím dieťaťom na potrat.

Pochybujem, že žena hlboko vo svojom srdci verí, že ju tabletka nejako oslobodzuje.

Je pravda, že mužská antikoncepcia – zatiaľ len kondóm (napriek mnohým rečiam žiadne veľké dávky syntetických hormónov pre muža nehrozia ) – obyčajne nemá pre muža žiadne škodlivé zdravotné následky. Jeho najväčší následok je negatívny účinok na mužov charakter a mužnosť. V mnohých prípadoch kondómy len zvýšia mužskú žiadostivosť a jeho nezodpovednosť.

So sexuálnou revoltou 60.-tych rokov (čo je vhodnejší výraz než revolúcia), začalo smilstvo medzi mladými ľuďmi prevládať. Čoraz viac sa to dnes deje aj na mnohých univerzitách. Medzi mladými ľuďmi prevláda mentalita „najprv ja”, sexuálna manipulácia a mnohé choroby. Štatistiky tiež ukazujú, že páry, ktoré spolu žijú, majú nižšiu šancu vstúpiť do manželstva a udržať ho stabilné.

A v rámci samotného manželstva je ťažké si predstaviť, ako môže tabletka alebo kondóm párom v ich vzťahu skutočne pomôcť. Okrem toho, že im zabráni zdieľať manželskú lásku úplným a prirodzeným spôsobom, antikoncepcia vytvára psychologické bariéry sebectva a oddeľuje manžela od manželky. Veľký nárast rozvodov a manželské odcudzenie v USA za posledných 50 rokov je v priamom súvise s používaním antikoncepcie v rámci manželstva. Je to logické, pretože sex s antikoncepciou je v skutočnosti forma vzájomnej masturbácie a nevytvára skutočné zjednotenie medzi manželmi.

Ale rozšírenie používania antikoncepcie vykonalo oveľa väčšie škody. Prišli sme k bodu, keď sa legalizujú sexuálne vzťahy medzi osobami rovnakého pohlavia. Ak je sex vnímaný len ako niečo pre potešenie, eliminovaním akejkoľvek možnosti splodiť deti, prečo by nemalo byť gayom a lesbičkám dovolené podobné potešenie, ako zažívajú páry používajúce antikoncepciu? Logicky o tom možno diskutovať – keďže homosexuálna lobby úspešne presvedčila mnohých ľudí – že homosexuálne manželstvo patrí medzi ľudské práva, a že je to diskriminácia oberať ich o rovnaké práva ako majú heterosexuálne páry.

Cena antikoncepcie je pre krajinu ničivá aj po ekonomickej stránke: choroby stáli miliardy dolárov, milióny rozvodov a zničené domovy s traumatizovanými deťmi. Ďalej sú tu milióny zničených životov prostredníctvom legalizácie potratu – čo zaručuje podstata antikoncepie namierená proti deťom. Ak sa na vec dívame striktne ekonomicky, následkom toho, že bolo zahubených tak veľa detí, bola americká ako aj európska ekonomika, kde sa tiež vo veľkom používa antikoncepcia, hlboko ochromená. Človek nemusí byť úžasný ekonóm, aby zistil, že bez mladých ľudí nie sú ani konzumenti, ani rastúca pracovná sila. Ekonomika začína stagnovať alebo sa musí spoľahnúť na cudzích pracovníkov. Ostáva nám starnúca populácia.Tá má čoraz menej mladých ľudí, ktorí by ju podporili alebo platili za jej vlastnú sociálnu bezpečnosť.

Málo známy fakt, zriedkavo prezentovaný v médiách, je negatívny účinok antikoncepčného odpadu na životné prostredie. Voda na zemi je čoraz viac kontaminovaná veľkým obsahom tabletkového estrogénu v exkrementoch miliónov žien. Dotkla sa života morských zvierat, a samozrejme života a zdravia ľudí, ktorí pili kontaminovanú vodu.

Všetko dokopy tvorí titul tohto krátkeho článku: Antikoncepčná Amerika. Teraz je jasné, prečo je katolícka cirkev proti antikoncepcii. Každý mysliaci človek, ktorý má svedomie, či je, alebo nie je katolík, by mal vedieť, že antikoncepcia je jed, fyzický aj duchovný.

A skutočná sloboda je zbaviť sa jej.