Pokuta 200 000 dolárov za druhé dieťa!!

1,544
Kultúra smrti

RUI’AN, Čína, 4. jún 2012 (LifeSiteNews.com) - Páru žijúcom na juhu Číny, ktorý sa rozhodol priviesť na svet sestričku pre ich syna, bola udelená pokuta vo výške 1,3 milióna yuan (210 450 amerických dolárov). V komunistickej krajine ide o najvyššiu pokutu od platnosti politiky jedného dieťaťa.

Čínske úrady údajne vyčíslili pokutu s prihliadnutím na majetok nemenovaného páru, ktorý má podiel vo viacerých podnikoch. Noviny Brimbank Weekly citovali správu, podľa ktorej „suma pár ohromila, ale pokutu zaplatili.“.

Drvivé pokuty, nútené potraty a sterilizácie sú v Číne bežnými dôsledkami narodenia nepovolených detí.

Wendy Wright z C-FAM uviedla, že pokuta je osobitne opovrhnutia hodná, pretože je udelená za narodenia dievčatka. Narodenie dievčatka je rastúca vzácnosť v spoločnosti s krivkami pôrodnosti vychýlenými k preferencii synov.

„V tejto krajine sú potraty dievčat tak rozšírené, že trpí nedostatkom žien. Čína by mala preto párom platiť, aby mali dievčatá. Namiesto toho sa títo rodičia museli skrývať pred autoritami dosť dlho na to, aby sa im podarilo dieťatko donosiť do pôrodu. Po tom, čo ich odhalili, museli platiť,“ povedala Wright.