Čo je ešte horšie ako vražda nevinných detí?

2,547
Kultúra smrti

BBC Radio Four nedávno prinieslo správu o masakre v Sýrii. Údajne išlo o "zámerné masové vraždenie detí rad radom".

Správa sa umiestnila medzi top správami na webovej stránke BBC spolu s tragédiou uhorenia šiestich detí v severnom Anglicku.

Tieto správy by sa zaiste boli objavili na titulných stránkach, predišla ich však nominácia Mitta Romneyho na post prezidenta Spojených štátov.

Existuje málo vecí, ktoré sú hroznejšie ako smrť detí, avšak tieto dva príbehy zaujali médiá najmä kvôli okolnostiam.

Zdá sa, že väčšinu zo 49 detí zavraždených v dedine Taldou hromadne popravili. Pozorovatelia OSN sa domnievajú, že množstvo obetí bolo zastrelených z blízka alebo dobodaných.

Vyvstávajú tiež otázky, či oheň, pri ktorom zahynulo šesť súrodencov v Derby, nebol založený zámerne.

Smrť každého dieťaťa je tragédia, ale zabíjanie detí dospelými je špeciálne trestuhodný čin. Deti sú právom považované za najbezbrannejších a najzraniteľnejších členov spoločnosti a vyžadujú si špeciálnu ochranu.

Nie je preto príliš prekvapujúce, že vlády západných krajín sa všemožne snažia vyhostiť sýrskych diplomatov a uložiť im sankcie. Polícia kladie mimoriadny dôraz na vyšetrovanie prípadu požiaru v Derby, pričom medzi podozrivých patria aj rodičia detí.

Či už vyjde najavo, že sýrska vláda bola priamo zapojená do posledných zverstiev alebo či boli rodičia zodpovední za vypuknutie požiaru, v ľudskej duši je hlboko zakorenená skutočnosť, že úlohou verejných činiteľov je ochraňovať bezbranných a najsilnejšími ochrancami detí by mali byť ich vlastní rodičia.

Myslím, že aj z tohto dôvodu sa  štatistike vykonaných potratov za rok 2011 venovala len veľmi malá pozornosť.

Správa BBC vyzdvihuje skutočnosť, že v Anglicku a Walese podstúpilo minulý rok opakovaný potrat 34% žien z celkového počtu  189,931 vykonaných potratov. Opakované potraty podstupuje až 36% žien, čo je viac ako tretina z celkového počtu.

Časopis Independent uviedol, že za minulý rok podstúpilo potrat viac žien (51%), ktoré už majú najmenej jedno dieťa, ako žien, ktoré ešte dieťa nemajú.

Ako sa zdá sa, nikto sa zatiaľ nevyjadril ku skutočnosti, že 98% z celkového počtu potratov je financovaných z daňových príjmov fondov NHS (National Health Service) a taktiež 98% potratov bolo vykonaných zo strachu o duševné zdravie matky.

Druhých 98% bolo teda vykonaných ilegálne. Neexistuje žiadny dôkaz, že pokračovanie neželaného tehotenstva nepredstavuje väčšie riziko ohrozenia duševného zdravia ako potrat.

Napriek všetkému ich lekári vykonávajú naďalej, zatiaľ čo vláda, polícia a zastupiteľstvo koruny sa iba nečinne prizerajú. Najväčší poskytovatelia potratov svoje konanie ospravedlňujú ako nevyhnutnosť.

Nie je nikto bezbrannejší, nevinnejší a zabíjaný vo väčších počtoch ako nenarodené deti. Ročne sa vo svete vykoná okolo 42 miliónov potratov oproti 57 miliónom úmrtí z rôznych iných príčin.

V Británii sa od schválenia potratového zákona v roku 1967 vykonalo viac ako 7 miliónov potratov.

Je pochopiteľné, že ľudia sú z vraždenia detí v Sýrii a Derby šokovaní a pobúrení.

Skutočnosť, že nad potratmi v Británii niekto sotva mihne obrvou je hrozivé svedectvo našej zarážajúcej duchovnej slepoty a dych vyrážajúceho pokrytectva.

Za minulý rok zomrelo v Anglicku a Walese 189,931 nenarodených detí. Na želanie ich matiek, rukami lekárov, ktorých platia daňoví poplatníci. Parlament, polícia a zastupiteľstvo sa iba nečinne prizerali.

Ak je masakra v Sýrii "úmyselné masové vraždenie detí, ktoré boli rad radom zavraždené", čo je potom potrat?

 

Peter Saunders