Rusi podporujú zákaz gay propagandy

1,983
Kultúra života

MOSKVA, 19. apríl 2012 (LifeSiteNews.com) – Návrh zakázať propagáciu homosexuality zameraný najmä na deti sa stretol s veľkým súhlasom ruskej verejnosti. Prieskum vykonaný štátnym orgánom VTsIOM ukázal, že až 86% z celkového počtu 1600 respondentov podporuje zákaz propagácie homosexuálnych partnerstiev.

V súčasnosti delegácia Ruskej federácie na samite G8 odmietla podporiť spoločné stanovisko zahraničných ministrov, ktoré zahŕňa "LGBT" do ľudských práv. V poznámke pod čiarou tohto vyhlásenia stojí: "Ruská federácia sa od tejto skutočnosti dištancuje s ohľadom na absenciu akejkoľvek priamej definície alebo ustanovenia týkajúceho sa tejto skupiny alebo určitých osôb ako samostatných držiteľov práv podľa medzinárodného zákona o ľudských právach."

Sergei Ryabkov, zástupca ministra zahraničných vecí, vyhlásil, že "pod zámienkou ochrany takzvaných sexuálnych menšín, v skutočnosti existuje útočiaca propaganda, ktorá môže uraziť väčšinu spoločnosti."

85% opýtaných v Moskve a Petrohrade a 96% vo vidieckych oblastiach, celkovo teda 94%, však nikdy o propagande gayov nepočulo. Prieskum ukázal, že hlavným zdrojom materiálov je televízia, ktorá zodpovedá za zverejňovanie až 57% prípadov. O všadeprítomnom "kulte homosexuality" v médiách sa zmienilo 8% opýtaných.

V marci mestská vláda v Petrohrade vzbudila prijatím zákona zakazujúceho propagáciu homosexuálnych vzťahov a pedofílie menšinám vlnu pobúrenia. Zahraniční a domáci homosexuálni aktivisti bojkotovali turistický ruch v populárnej destinácii. Pri predstavovaní nového zákona predstavitelia z Moskvy vyhlásili, že hlavné mesto taktiež schvaľuje zákaz propagácie sodomie. Informovala o tom tlač RIA Novosti.  

Reportér denníka Washington Post, Michael Birnbaum, vyhlásil, že počas nedávnych národných volieb sa prostredníctvom príhovorov v rámci kampane nápadne skloňovalo aj anti-západné zmýšľanie, vrátane silnej kritiky homosexuálnej kultúry a jej všeobecného prijatia. 

Petrohradský zákon môže uložiť pokutu až 17 000 dolárov za šírenie "propagandy sodomie, lesbickej lásky, bisexuality alebo rodovej zmeny medzi menšinami". Zákon zahŕňa "informácie, ktoré formujú skreslené predstavy spoločenskej rovnosti tradičných a netradičných manželstiev."

Prieskum v tejto krajine v roku 2010 ukázal 74% obyvateľov stotožnených s myšlienkou, že "homosexuáli sú skazení a nemravní" a že homosexualita je "nemorálna mentálna porucha".