Facebook cenzuruje prolife obrázky, inštrukcie na domáci potrat nie

3,870
Kultúra smrti

STATEN ISLAND, N.Y., 17. februára 2012 (LifeSiteNews.com) – Nedávno sa Facebook ospravedlnil za cenzúru komentára Dr. Rebeccy Gomperts, ktorá poskytla inštrukcie na domáci chemický potrat. Populárne sociálne médium usúdilo, že je v poriadku, ak medzinárodný poskytovateľ potratov učí ženy a dievčatá ako môžu samé doma potratiť použitím Misoprostolu, dokonca im hovorí, aby klamali lekárnikovi, len aby dostali na to potrebný liek.

Teraz však Facebook odstránil obrázok, ktorý ukazuje následky potratu: osemtýždňový plod bez hlavičky roztrhaný úd po úde.

Tento týždeň Bryan Kemper, mládežnícky programový riaditeľ Kňazov pre život a Andy Moore z habortionwiki.org vytvorili verziu populárnych obrázkov „Čo si myslia, že robím“, ktorá je na Facebooku veľmi rozšírená. Ich obrázok mal názov „Potratár“ a konečný obrázok ukázal fotografiu dieťaťa zavraždeného skorým potratom.

Za niekoľko hodín obrázok zdieľali a komentovali tisícky užívateľov. Ale toto ráno si Kemper našiel odkaz od Facebooku, že obrázok bol odstránený a nariadili mu, aby ho odstránil z každého iného miesta, kde ho na sieti umiestnil.

„Prekvapilo ma to,“ povedal Kemper. „Facebook dovolí dievčatám dozvedieť sa, ako samé potratiť bez dohľadu lekára a povzbudzuje ich k lži, aby získali na to potrebný liek. Ale nedovolí im vidieť, ako potrat vyzerá.

Myslím si, že v našej kultúre je to iba zvažovaná cenzúra, ak cenzurujete pro-choice stranu; a je úplne v poriadku cenzúrovať prolife odkazy.“

Kemper umiestnil obrázok na svoju internetovú stránku a povolil každému, aby ho zdieľal na svojom blogu alebo internetovej stránke.

Tiež žiada všetkých prívržencov prolife, aby kontaktovali Facebook a protestovali proti nevyváženej cenzúre siete.

Kliknite tu pre inštrukcie pre domáci potrat.

„Už dlho hovorím, že Amerika neukončí potraty, kým potraty neuvidí,“ povedal otec Frank Pavone, národný riaditeľ Kňazov pre život. „Ale tí, ktorí podporujú potrat a majú z neho úžitok, sa veľmi snažia o to, aby Amerika potraty nevidela.“