Eduardo Verastegui: Potraty v Amerike skončia

2,071
Kultúra života

DENVER, Colorado, 2. február 2012 (LifeSiteNews.com) – Eduardo Verastegui - hlavný hrdina filmu Bella, povzbudzuje sponzorov, aby prispievali v zbierkach na tehotenské centrum, ktorého úlohou bude prispieť k ukončeniu potratov v Amerike.

"Myslím, že čoskoro uvidíme zlepšenie a dožijeme sa ukončenia potratov v Amerike. Som veľký optimista." Tieto slová adresoval herec viac ako 500 účastníkom 26. zbierky na tehotenské centrum Maják v Denveri, v štáte Colorado.

Verastegui, pôvodom z Latinskej Ameriky, počas svojho príhovoru opísal nemilý zážitok spred pár rokov. V srdci Los Angeles objavil medzi Latinoameričanmi až desať potratových kliník na ploche približne jedného kilometra.

Filmová hviezda otvorila zdravotné pro-life centrum s názvom "oáza života v púšti smrti". Množstvo ľudí herca upozornilo na možné finančné ťažkosti, ani tie ho však neodradili. "Kultúra smrti sa nebojí konať veľké veci, tak prečo sa ich bojíme konať my?" pýta sa Verastegui.

S pomocou miestneho pro-life spoločenstva bolo 15. augusta 2010 v Los Angeles otvorené Lekárske centrum Guadalupe. Pre herca bolo najkrajším zážitkom zistenie, že keď ženy v ťažkej situácii vojdú do centra, necítia sa osamelé. Je tam množstvo dobrovoľníkov, ktorí ich objímajú a hovoria: Sme vaši priatelia a rodina".

Verastegui vyjadril podporu cieľu tehotenského centra Maják: Stať sa oázou života a to hneď vedľa druhého najväčšieho centra Plánovaného rodičovstva v krajine. "Vaša činnosť ma naozaj nesmierne teší. Je to najlepšia cesta, ako zvíťaziť nad kultúrou smrti a premeniť ju na kultúru života."

Rosalinda Lozanová, výkonná riaditeľka tehotenského centra Maják, pre LifeSiteNews vyhlásila, že zdieľa Verasteguiov optimizmus a verí, že kultúra života prinesie v Amerike koniec potratov.

"Verím, že namiesto rozprávania o našich takzvaných právach potrebujeme hovoriť o pravde a ukázať ženám ich vlastnu silu, ktorú im v minulosti zobrali."

Lozanová vyhlásila, že tehotenské centrá ako Maják tu nie sú na to, aby ženám vzali práva, ale aby ich vzdelávali a učili ich si uvedomiť svoju silu, odvahu a inteligenciu a pomôcť im spoznať, že dieťa, ktoré nosia pod srdcom, je výlučne ich.

"Je v nich sila a inteligencia rozhodnúť sa správne, čiže darovať svojmu dieťaťu život."

Riaditeľka centra verí, že sa dožije dňa, kedy sa potrat stane možnosťou, ktorú si ženy nezvolia, pretože budú dostatočne poučené o pravde.

Slávnostné otvorenie tehotenského centra Maják by sa malo uskutočniť v máji priamo na Deň matiek a Verastegui by sa ho podľa vlastných slov rád zúčastnil.

Aby sa dvere centra 13. mája otvorili, bude potrebná pomoc dobrovoľníkov a finančná podpora. "Ešte stále sme v procese renovácie a poteší nás každý príspevok," dodala Lozanová.