„Týždeň sexu“, či „Týždeň skutočnej lásky“ ? Vyberte si.

2,477
Kultúra smrti

NEW HAVEN, Connecticut, 9. februára 2012 (LifeSiteNews.com) – Keďže sa na univerzite Yale rozbieha týždeň sexu so svojimi pornografickými akciami ako napr. „Oplzlé príbehy,” „Tvoje telo je rozprávková krajina”, „BDSM (praktiky ako sadizmus, masochizmus a fetišizmus)”  „Smilstvo 101 s Och Megan”, skupina študentov s opačnými hodnotami sa rozhodla urobiť niečo proti tomu, čo nazvala „ponížením a  znevažovaním obrazu sexuality.”

 „Sexuálna atmosféra na Yale je taká, že, žiaľ, príliš často dochádza k znásilneniu,  zmyslom väčšiny párty v univerzitnom campuse je nájsť si sexuálneho partnera na večer a účasť na sexuálnych orgiách, ženy a muži nemajú sebakontrolu, aby od svojich sexuálnych partnerov požadovali viac ako fyzické potešenie,” povedala Isabel Marin zo skupiny Undergraduates for a Better Yale College (Študenti Yale pre lepšiu univerzitu), podporujúcej to, čo nazývajú „lepšia sexuálna kultúra” na Yale.

Skupina zorganizovala True Love Week ("Týždeň pravej lásky") v tom istom čase, ako sa koná "Týždeň sexu". Ich akcia sa snaží ponúknuť alternatívu k sexu vnímanému len po telesnej stránke a rozšírenému voľnému štýlu života na univerzite.

Akcie počas Týždňa pravej lásky môžu byť jemne sexuálne šteklivé, ale sľubujú, že odhalia tajomstvo niečo oveľa hlbšieho ako chvíľkového a neosobného sexuálneho potešenia: skutočné šťastie prostredníctvom pravej lásky. Napríklad: „Človek ako dar”, „Sexuálna blaženosť: satisfakcia a manželské šťastie pre dnešné páry” či  „Cudnosť a ľudské blaho.”

„Študenti na Yale nerešpektujú sami seba natoľko, aby požiadali svojich partnerov, aby sa o nich zaujímali ako o ľudí – venovali sa vzťahu s nimi,” povedala Isabel Marin z Študenti Yale pre lepšiu univerzitu pre LifeSiteNews.com.

„Myslia si, že bozkávať sa ( alebo dokonca viac ) niekoľko hodín je najväčší prejav lásky a záujmu, ktorý môžu čakať od svojich rovesníkov. Mám záujem, aby pochopili, čo je zdravý vzťah, aby ubudlo znásilnení a sexuálne prenosných chorôb v campuse, a študenti na Yale tak zistili, že môžu požadovať viac rešpektu od tých, ktorí sa s nimi sexuálne stýkajú.”

Jedna akcia počas Týždňa sexu s názvom „Smilstvo 101 s Och Megan!” s „certifikovanou sexuologičkou“ Megan Andelloux, riaditeľkou Centra pre sexuálne potešenie a zdravie, prezentuje kurz predstavujúci študentom „sexuálne vedomosti, útechu v trápnych situáciách a bezpečné vzrušujúce sexuálne správanie.”

Témami kurzu sú: „ejakulácia, mačičky pri pettingu, análne dobrodružstvá, stimulácia bodu-g a sexuálne pozície” s poznámkou, že akcia „nevyžaduje – typický odev.”

LifeSiteNews požiadali Marin, aby vysvetlila, o čom je sex, ak to nie je o maximalizovaní telesného potešenia ako by to povedala Andelloux.

„Sex je o úplnom spojení s druhým človekom,” vysvetlila Marin. „Vyjadruje našu vášnivú lásku a oddanosť voči druhej osobe –byť napokon tak s niekým spojený, že ste voči nemu úplne otvorený.”

Marin vyhlásila, že ak muž nesľúbil svoju „večnú lásku a život” svojmu dievčaťu – niečo, čo verí, že sa deje počas manželstva, - potom „si túto lásku a záväzok necháva pre seba.” Zastáva názor, že ak chlapec nie je „pripravený a otvorený nato, aby mal so svojím dievčaťom dieťa”, potom nie je „úplne otvorený” pre všetko, čo mu ona môže dať, a najmä pre dieťa. Takýto pár by „nemal mať sex”, vyhlásila.

Marin sa nazdáva, že ženy v Yalskej kultúre nezáväzného sexu v skutočnosti „hľadajú potvrdenie, že ich niekto považuje za atraktívne, že ich niekto má rád natoľko, že „to” s nimi robí.

„Žena vidí pekného chlapca a chce vedieť, či sa mu aj ona páči,“ povedala.

Marin vysvetlila, že problém, s ktorým sa ženy stretávajú, je keď chlapec už viac s nimi nechce vzťah. „Ničí to ich sebavedomie.”

Marin tiež spomenula ako muži v kultúre nezáväzných vzťahov využívajú ženy ako prostriedok „telesného potešenia,” ako nástroj „na stimuláciu, ideálne pre orgazmus”. Poukázala na to, že sexuálne hrátky bez vzťahu sú „prázdnym potešením a neprinášajú skutočné šťastie.”

„Toto nie je spôsob ako nájsť sebavedomie a šťastie,” povedala.

Členovia skupiny veria tomu, že je ich poslaním šíriť to, čo nazývajú „dobrou zvesťou”, že skutočné šťastie existuje „v trvalom vzťahu.”

„Všetko, čo môžeme urobiť, je, že žiadame ľudí, aby povedali „nie” na nezáväzné vzťahy a žiadali skutočný vzťah, aby mali odvahu žiadať rešpekt voči sebe a kládli na seba a svojich vrstovníkov vyššie nároky.”

Týždeň sexu na Yale končí na Valentína programom s „aktivistkou pre zábavu” a sexuologičkou Carol Queen, ktorá preskúma „cesty k skvelému sexu” a „úlohu partnerstva a lásky, príležitostných vzťahov, identity a spájania sa a samozrejme samostatného učenia.”