„Do pekla s vami!“ odkázal Obama katolíkom, vraví biskup

3,377
Kultúra smrti

PITTSBURGH, Pennsylvania, 27. januára 2012 (LifeSiteNews.com) – Vetou „Je naozaj ťažké uveriť, čo sa stalo” mienil Pittsburgský biskup príkaz Obamovej vlády ohľadom antikoncepcie.

„Je to ako zaucho. Obamova vláda práve povedala katolíkom v Spojených štátoch: „Do pekla s vami!” napísal biskup David Zubik v údernom článku  na webovej stránke diecézy. „Nedá sa to inak pochopiť.”

Katolícki biskupi boli na nohách, odkedy vláda naznačila, že prinúti prakticky všetkých zamestnávateľov, aby financovali všetku antikoncepciu vrátane liekov, ktoré môžu spôsobiť rané potraty, ako Plan B a ella. Minulý týždeň sa lídri katolíckej cirkvi  zdesili, keď počuli, že po ďalšej úvahe vláda odmietla ustúpiť, namiesto toho jednoducho dáva pobúreným veriacim spoločenstvám ďalší rok na to, aby akceptovali smernicu.

Zubik povedal, že jednostranný príkaz „podkopáva samotný demokratický proces” a reprezentuje neslýchaný útok na práva svedomia.

„Toto je vláda nariadenia, ktoré útočí na práva každého – nielen katolíkov, nielen ľudí všetkých vyznaní,” povedal. „V žiadnom inom období neexistovalo takéto vládne narušenie slobody nielen s ohľadom na vyznanie, ale dokonca celkovo na všetkých občanov."

„Núti to každého zamestnávateľa, aby podporil túto ideológiu alebo platil pokutu, kým hľadá alternatívy pre pokrytie zdravotnej starostlivosti. Podkopáva to celý koncept a nádej na reformu zdravotnej starostlivosti neoddeliteľne to spájajúc s fanatizmom propotratových byrokratov.”

Biskup ľutoval, že veľa hlasov katolíkov protestujúcich proti rozkazu, keď bol prvý krát v lete ohlásený, narazilo na zapchané uši a žiadal nariadiť ešte trvalejší protest voči prezidentovi, ministerke zdravotníctva Kathleen Sebelius a členom kongresu.

„Je možné katolíkov uraziť viac, ako naznačením nezáujmu o problém ženského zdravia?” napísal. "Katolícka cirkev a katolíci vybudovali strediská zdravotnej starostlivosti, ktoré sú svetovo uznávané pre ich láskavú starostlivosť o každého nezávisle od jeho vyznania, jeho ekonomického postavenia a samozrejme pohlavia. V toľkých mnohých častiach sveta – vrátane Spojených štátov- cirkev je zdravotná starostlivosť.”

„Hovoria:  Dáme vám rok a potom sa musíte podvoliť.”