Prieskum: 63% Francúzov podporuje homosexuálne ,manželstvo‘

1,456
Kultúra smrti

17. januára 2012 (LifeSiteNews.com) - Ako sa Francúzsko blíži k ďalším prezidentským voľbám, nový prieskum verejnej mienky tri mesiace pred voľbami naznačuje, že prevažná väčšina obyvateľov Francúzska teraz podporuje kľúčový prvok proti-rodinnej agendy francúzskej ľavice: vytvorenie homosexuálneho „manželstva“.

Hoci bolo Francúzsko prvou krajinou v Európe kde bola zavedená legislatíva registrovaných partnerstiev pre homosexuálov, bránilo sa tlaku vytvoriť inštitúciu manželstva pre páry rovnakého pohlavia, ktorá by im okrem iného dovolila adopciu detí. V júni minulého roka Národné zhromaždenie Francúzska zamietlo opatrenia, ktoré by to umožnili.

Avšak, nový prieskum verejnej mienky urobený Le Parisien ukazuje, že 63% obyvateľov Francúzska teraz podporuje vytvorenie homosexuálneho „manželstva“. Toto číslo je už o päť percent vyššie ako bolo v prieskume z prvej polovice roku 2011.

Ten istý prieskum ukazuje, že iba 51% ľudí, ktorí sa považujú za „pravicových“, je stále proti takýmto krokom.

Narastajúca priazeň pre homosexuálne „manželstvo“ vytvorila ďalší tlak na prezidenta Nicolasa Sarkozyho, aby zmenil svoj postoj k tejto veci. Sarkozy v minulosti navrhol vytvorenie silnejšej legislatívy registrovaných partnerstiev pre homosexuálov, no v tom čase sa jeho strana postavila proti takémuto kroku. Súčasné registrované partnerstvá nazvané Občianske pakty solidarity, vytvárajú medzi pármi veľmi slabé záväzky a väčšinou sú využívané heterosexuálmi.

Francúzsky homosexuálny časopis „Liberation“ nedávno zaviedol uvádzanie správ od zdroja, ktorý je blízko Sarkozyho, tvrdiaceho, že prezident je otvorený zmene svojho postoja na homosexuálne „manželstvo“, čo sa javí ako pokus administratívy preveriť reakciu verejnosti.

Sarkozyho administratíva odpovedala, že tieto správy sú nepravdivé a že Sarkozy „určite nezmenil svoj názor a nepodporuje vytvorenie manželstva pre homosexuálne páry.“

Členovia parlamentu zo Sarkozyho politickej strany Únia za ľudové hnutie a zo strany Nový stred odpovedajú na ďalší tlak ďalším zdôraznením svojej opozície proti homosexuálnemu „manželstvu“. Doteraz ich tak urobilo 82.