Bezplatný balíček s filmom Bella zachránil pred interrupciou 445 detí

6,465
Kultúra života

GREEN BAY, Wisconsin, 12. januára 2012 (LifeSiteNews.com) – Prolife organizácia má novú stratégiu ako osloviť ženu, ktorá rozmýšľa o potrate svojho dieťaťa. Plán pozostáva z  rozdávania bezplatného balíčka  „filmový večer,” ktorý zahŕňa popcorn, cukríky a DVD. Táto stratégia už zachránila 445 detí, hovorí organizácia.

Nezisková organizácia Bella HERO považuje za svoje poslanie poskytnúť akémukoľvek centru pomoci tehotným ženám, ktoré o to požiada, zadarmo to, čo nazýva „silný, život meniaci“ film Bella. Program, s ktorým  prišiel  v roku 2008 Jason Jones, producent oceneného filmu Bella, má za cieľ poskytnúť prolife film akejkoľvek neplánovane tehotnej žene, aby jej pomohol urobiť to, čo prolife organizácia nazýva: „najdôležitejšie rozhodnutie v jej živote.”

Film Bella, uvedený do kín v roku 2007, je príbehom o tom ako môže milujúce oslovenie v ťažkej životnej situácií dodať nádej.

„Film sa dotýka žien tam, kde to my nedokážeme,” hovorí Tracy Reynoldsová, riaditeľka Bella HERO v dnešnom rozhovore pre  LifeSiteNews. „Skutočne jej ukazuje, že jej možnosťou môže byť či už úloha „matky”, alebo voľba adopcie, ktorá poskytne dieťaťu domov.”

Reynoldsová prirovnala film k “mega ultrazvuku”, ktorý dovoľuje tehotnej matke v ťažkostiach naozaj uvidieť možnosť vybrať si život.

Vyše 700 tehotenských centier v USA, Kanade a Austrálii teraz používa stratégiu filmu Bella na zmenu sŕdc a záchranu životov.

Poradcovia dostávajú tréning ako používať film u tehotných žien, ktoré nie sú rozhodnuté o osude svojho dieťaťa a dokonca zvažujú interrupciu. Niektoré centrá zistili, že koncept „filmový večer v balíčku”, ktorý zahŕňa DVD, popcorn, cukríky a iné kreatívne predmety” je prakticky nemožné odmietnuť.

Dojemné  úspešné príbehy nenechávajú nikoho na pochybách, že táto stratégia je účinná.

Šestnásťročná Anna (meno je zmenené), ktorá premýšľala o interrupcii dostala z jedného centra telefonické poradenstvo. Poslali jej balíček, ktorý zahŕňal Bellu. Onedlho nato Anna zavolala do centra: „Bella je ten najlepší film, ktorý som kedy videla. Pomohol mi rozhodnúť sa nechať si moje dieťa.”

Iná žena, Tina, a jej priateľ prišli do centra a zistili, že je tehotná. Okrem toho, že Tina bola v tej dobe na univerzite, bola aj ďaleko od domova. Nemyslela si, že je pripravená alebo schopná priniesť dieťa na svet. Pár, ktorý počítal s interrupciou, dostal kópiu Belly.

Pár sa prekvapivo vrátil do centra na ultrazvuk. Personál potešilo, keď zistili, že sa rozhodli ponechať si dieťa a vychovávať ho. Otec chcel dokonca dieťa nazvať „Bella”, ak by to bolo dievča. Pár nezmenil svoje rozhodnutie, ani keď ultrazvuk odhalil dvojčatá –dievčatká. Teraz sú hrdými rodičmi Belly a Millie.

indy (meno je zmenené) navštívila tehotenské centrum zmätená a vydesená. Dvadsaťročná žena už bola matkou malého syna. Nechcela ísť na potrat, ale cítila, že inú možnosť nemá, pretože „sa bála, že príliš miluje svojho priateľa, aby narušila jeho plány ísť na vysokú školu.” Odišla domov s filmom Bella, predtým však súhlasila, že sa vráti na ultrazvuk.

O niekoľko dní sa Cindy vrátila do centra s plačom. Personál počul, že niekoľko posledných nocí nespala. Poradca zistil, že Cindy si pozrela Bellu a rozhodla sa nielen si nechať svoje dieťa, ale tiež ukončila vzťah so svojim priateľom a nasmerovala svoj život na Boha. Podobne ako hviezda filmu, si Cindy pre svoje dieťa zvolila adopciu.

Peggy Hartshornová, prezidentka prolife organizácie Heartbeat International, ktorá pracuje na tom, aby už dnes urobila „interrupciu neželanou a nemysliteľnou pre budúce generácie” podporila iniciatívu Bella HERO s odôvodnením, že veľa žien, ktoré sa cítia „pod tlakom ísť na potrat pre svoje nehodiace sa tehotenstvo, potrebuje niekoho, kto im povie, že je v poriadku mať dieťa.” Verí, že film je lekciou „súcitu, obety a bezpodmienečnej lásky rodiny,” a že poskytne tehotnej žene pozitívne posolstvo.”

Cindy Collinsová, riaditeľka Centra pre krízové tehotenstvo v Louisiane povzbudzuje tehotenské centrá, aby začali používať tento film. „V mojom centre ho prijali s nadšením a už máme päť matiek, ktoré si po zhliadnutí tohto filmu vybrali život,” povedala.

Reynoldsová je presvedčená, že každá žena, ktorá plánuje potrat potrebuje vedieť, že o život v jej vnútri bude postarané, „že existuje nádej, že nie sú samé a že existuje niekto, kto im pomôže.”

Mnohí pracovníci z tehotenských centier veria, že film si získa srdce ich ministerstva. Tešia sa, že viac detí bude zachránených, keď príbeh Belly bude čoraz viac oslovovať tehotné ženy v núdzi silným posolstvom lásky.