Katolícka televízia stiahla z vysielania program moderovaný homosexuálom

4,480
Kultúra života

22. november 2011 (LifeSiteNews.com) - Brazílska najväčšia televízna sieť sa rozhodla stiahnuť z vysielania nový kontroverzný program známeho homosexuálneho politika zo strany socialistov.

New Song TV stiahla program na základe internetového protestu pobúrených divákov prostredníctvom sociálnej siete Twitter (Nová pieseň bez Robotníckej strany).

Šou s názvom "Spravodlivosť a mier" uvádzal týždenne od 3. novembra Edinho Silva. Predstavovali ho ako "sociológa", ktorý je predsedom vedúcej Robotníckej strany v štáte São Paulo.

Katolícki komentátori okamžite upozornili verejnosť, že Silva otvorene propaguje homosexuálny politický program a vedie stranu, ktorá podporuje legalizáciu potratu po celej Brazílii, údajne v mene "verejného zdravia".

Počas minuloročných volieb podnikli Silvove "politické páky" útok na katolíckych biskupov, ktorí upozorňovali voličov na ostražitosť pred pro-potratovou politikou strany. Útok mal údajne zasiahnuť aj Wagnera Mouru, jedného z najlepších brazílskych katolíckych bloggerov.

"Predseda Robotníckej strany v štáte São Paulo je ten istý človek, ktorý v roku 2010 priamo propagoval perzekúciu dokumentu Južnej divízie 1, Národnej konferencie brazílskych biskupov. Ten žiada nedať volebný hlas pro-potratovým politikom, akým je napríklad predseda Dilma Rousseff", píše Moura.

"Prostredníctvom advokátov Robotníckej strany šiel predseda na volebný súd, aby zabránil pokračovaniu tlačenia dokumentov," dodáva Moura. Potom, čo bol dokument skonfiškovaný, brazílsky súd vyhlásil čin za protiprávny.

Popis stiahnutého programu "Spravodlivosť a mier" je stále dostupný na internetovej stránke New Song TV. Spolumoderátorom programu bol ľavicový biskup Demetrio Valentiti a predmetom diskusií boli sociálne témy založené na sociálnej náuke Cirkvi obsiahnutej v Katechizme katolíckej cirkvi, ako napríklad demokracia, zdravie, vzdelanie, štrajky, odbory a náboženská sloboda.

Podľa slov brazílskeho katolíckeho aktivistu Antonia Donata bolo z New Song TV stiahnutých niekoľko ďalších programov socialistických politikov, napríklad Gabriel Chalita, Eros Biondini, Paulo Barbosa, Myriam Rios alebo Lu Alckmin. 

Brazílska katolícka webová stránka "Feel with the Church" (Cíťme s cirkvou) odpovedala na nedávne udalosti kresbou, ktorá znázorňuje Edinha Silvu letiaceho z okna budovy televízie, v pozadí s Ježišom a biskupom.