Obama porušil sľuby týkajúce sa náboženskej slobody

2,414
Kultúra života

31. októbra 2011 (LifeSiteNews.com) - V USA bola spustená celoštátna kampaň vyzývajúca veriacich ľudí, aby sa spoločne spojili na ochranu náboženských slobôd. Petičná kampaň vedená skupinou Catholic Advocate, zahŕňa webové video nazvané „Spoločný základ“ a petíciu vyzývajúcu prezidenta Obamu, aby sa správal podľa sľubov, ktoré dal na Univerzite Notre Dame.

V máji 2009 povedal Obama absolventom Notre Dame: „Vzdajme česť svedomiu tých, ktorí nesúhlasia s interrupciou a navrhnime citlivé právo na výhradu vo svedomí a uistime sa, že všetky naše pravidlá zdravotnej starostlivosti sú založené na jasnej etike, vyzerajú vedecky a uznávajú rovnoprávnosť žien.

Avšak predpisy, nedávno zverejnené ministerkou zdravotníctva Kathleen Sebeliusovou ako súčasť nového zdravotníckeho zákona, poveria súkromné poisťovne, aby pokryli celé náklady na sterilizície a reguláciu pôrodnosti schválenú FDA (pozn. prekl. skratka od Food and Drug Administration - Správa potravín a liečiv), zahŕňajúce liečivá, ktoré spôsobujú predčasné potraty.

Navyše, Obama vo februári 2011 zrušil nariadenia o svedomí, datujúce sa od Bushovej administratívy, ktoré chránili právo na výhradu vo svedomí poskytovateľom zdravotnej starostlivosti pred poskytovaním antikoncepcie spôsobujúcej potrat, ako napríklad „pilulka po“, Plan-B.

Catholic Advocate spomína tiež aj odmietnutie Obamovej administratívy ochraňovať Defense of Marriage Act (pozn. prekl. zákon na ochranu manželstva) a zrušenie zákazu na výskum embryonálnych kmeňových buniek.

„Prezident Obama nás sklamal,“ povedal Deal Hudson, prezident Catholic Advocate. “Bez činov sú slová iba slovami.”
Hudsonova organizácia prosí milióny veriacich mužov a žien po celej krajine, aby žiadali prezidenta Obamu, aby sa správal podľa svojich sľubov prednesených v Notre Dame.
„Žiadny iný prezident v americkej histórii tak očividne nepodrýval naše náboženské slobody,“ povedal viceprezident Catholic Advocate, Matt Smith.

„Odmietnutím obhajovať Defense of Marriage Act, poskytovaním peňazí daňových poplatníkov organizáciám poskytujúcim interrupcie ako Planned Parenthood, zrušením zákazu na výskum embryonálnych kmeňových buniek, zbavením ochrany svedomia pre zdravotníckych pracovníkov a odmietnutím stretnutia sa alebo odpovede na obavy katolíckych biskupov, dal tento prezident jasne najavo, že ho nezaujíma, že jeho liberálna agenda podkopáva našu náboženskú slobodu. Toto nie je iba katolícka problematika; je to problematika náboženskej slobody, ktorá zasahuje všetkých veriacich Američanov.“