Čile: Legislatíva o homosexuálnych zväzkoch napreduje, na obranu rodiny demonštrovali davy ľudí

3,689
Kultúra života

SANTIAGO, 11. august 2011 (LifeSiteNews.com) - Napriek útoku na stránkach Facebooku a studenej spŕške, odhadom až 15,000 ľudí podporilo prvý čílsky "Pochod za hodnoty", ktorý sa uskutočnil 30. júla v hlavnom meste Santiago. Dav demonštrantov vyjadril podporu rodiny ako inštitúcie tvárou v tvár kampani homosexuálov, ktorí chcú v krajine presadiť civilné zväzky a homosexuálne manželstvá.

Pochodu sa zúčastnili katolíci aj protestanti, ktorí navzájom podľa organizátora Salvadora Salazara spolupracovali "ukážkovým" spôsobom. Nosili symboly, na ktorých si ľudia mohli prečítať "muži a ženy potrebujú jeden druhého, aby sa navzájom dopĺňali a napĺňali" a "ľudský gén sa delí na mužský a ženský".

Pochodu sa zúčastnila aj skupina homosexuálov, ktorí protestovali transparentmi ako "Heterosexuálna rodina je násilná" alebo "Heterosexualita je neprirodzená" či "Rodina: oficiálna prostitúcia buržoáznej spoločnosti".

Demonštranti im odpovedali pokrikmi "Ježiš vás miluje!" a "Kristus je živý!"

Celý pochod bol sprevádzaný piesňami hudobných skupín a končil sa na obrovskom stagei, kde rečníci a speváci ospevovali cnosti rodiny a chválili Ježiša Krista.

Salazar poznamenal, že bol naozaj prekvapený z vysokej účasti, ktorá prekročila aj nedávne demonštrácie tisícov homosexuálov, a to aj napriek nepriaznivému počasiu a nedostatku celebrít a politikov zvučných mien, ktorí sa zúčastnili opozičnej udalosti.

"Začalo nepretržite pršať, no ľudia, dokonca ani deti, neodišli. Ostali," komentoval Salazar na webovej stránke svojej pro-life organizácie Muevete Chile (Chile do toho!).

"Nespomínam si, že by sa v Čile organizoval nieked pochod za hodnoty ako sú život a rodina s podporou takého množstva ľudí. Pochodu na podporu homosexuálneho manželstva, ktorý sa konal pred pár týždňami sa zúčastnilo 12,000 ľudí a to ani nepršalo." 

Pochod bol úspešný aj napriek kybernetickému útoku na stránke Facebooku - Zmeňme Čile, ktorá zastrešovala celú organizáciu pochodu (http://www.lifesitenews.com/news/facebook-page-for-chilean-pro-family-march-shut-down-by-repeated-cyberattac/). Hoci bola stránka zablokovaná, organizátori šírili svoje myšlienky prostredníctvom ďalších médií, najmä rozhovormi v televízii.

Napriek snahám pro-family aktivistov, čílsky prezident Sebastián Piñera kapituloval, aby pretlačil lobovanie homosexuálov a predstavil  9. augusta návrh zákona o homosexuálnych občianskych zväzkoch. Z celkového počtu troch politických strán prezidentovej vládnej koalície sa akcie nezúčastnilo vedenie dvoch.