Akcia 40 dní za život ohlásila najväčšiu medzinárodnú pro-life kampaň v histórii

3,883
Kultúra života

WASHINGTON, D.C., 11. august 2011 (LifeSiteNews.com) - Koordinátori medzinárodnej kampane "modlitba a pôst za ukončenie potratov" zaznamenali, že  tentokrát sa do projektu zapojilo takmer 300 miest z piatich krajín, čo je viac, než kedykoľvek predtým.

Národný riaditeľ akcie 40 dní za život, Shawn Carney, sa nedávno na svojom blogu o celej akcii vyjadril, že bola predurčená "písať históriu".

Registrovaní účastníci boli z 291 miest, tento rekordný počet však môže v nasledujúcich týždňoch ešte vzrásť. 48 štátov USA, Washington a Porto Rico, 7 kanadských provincií, krajiny ako Austrália, Anglicko, Španielsko a po prvýkrát aj Nemecko a Argentína.

46 zo spomínaných miest sa do kampaní vôbec zapojili po prvýkrát. (Pre zobrazenie celého zoznamu účastníkov kliknite na: http://www.40daysforlife.com/location.cfm).

"Tohtoročná kampaň bude trvať od 28. septembra do 6. novembra a bude najväčšou a najdlhšou medzinárodnou pro-life mobilizáciou v histórii," povedal Carney, ktorý povzbudzoval pro-life aktivistov aj k účasti pomôcť akcii "modlitba a pôst" navždy skoncovať s potratmi. Takíto účastníci sa do novej prichádzajúcej kampane musia zaregistrovať znova.

Za posledné 4 roky kampane 40 dní za život spojili za ukončenie potratov 400,000, vrátane 13,000 cirkevných zhromaždení.

Čo je však dôležité, vďaka aktívnej modlitbovej účasti pro-life aktivistov bolo pred potratom zachránených 4,313 životov. "A to sú len tí, o ktorých vieme," dodal Carney.

Na dôvažok, 14 kliník vykonávajúcich potrat po konaní kampane v ich meste ukončilo svoje pôsobenie a 53 pracovníkov dalo natrvalo výpoveď z potratového priemyslu. Najznámejšou z nich je Abby Johnsonová, bývalá riaditeľka kliniky plánovaného rodičovstva v Texase, kde sa začali konať úplne prvé kampane 40 dní za život.