Brazílska prezidentka zastavila homosexuálny program na školách

1,588
Kultúra života

BRAZÍLIA, 27. Máj, 2011 (LifeSiteNews.com) - Brazílska prezidentka Dilma Rousseff súhlasila s pozastavením veľmi podrobného edukačného programu schváleného OSN. Urobila tak po vyhrážkach protestantských aj katolíckych zákonodarcov, že budú ako protest blokovať novú legislatívu. Tento program bol navrhnutý, aby privádzal deti a mladých k akceptovaniu homosexuálneho správania a transsexualizmu.

Program s názvom “Školy bez Homofóbie,” ktorý bol sponzorovaný Brazílskym ministerstvom školstva, zahŕňal “balíček proti homofóbii,” s videami, na ktorých boli kreslené filmy zobrazujúce masturbujúce dieťa, ktoré fantazírovalo o sexe s mužom, adolescentov vstupujúcich do homosexuálnych vzťahov a “transsexuálneho” študenta, ktorý si hovorí “Bianca.”

V origináli videa sa postava “Biancy” údajne vzrušila, keď videla iného študenta-chlapca močiť na záchode, ale táto scéna bola neskôr odstránená. Spolu s ňou bola odstránená aj scéna, v ktorej sa dve dievčatá bozkávali na pery. Program tiež ponúkal študentom hry, hračky a texty pesničiek, ktoré boli všetky vytvorené, aby normalizovali homosexualitu a iné sexuálne deviácie. Napriek malým zmenám, ktoré boli na materiáloch vykonané, spôsobovali neustále rozhorčenie medzi rodičmi a pro-rodinnými aktivistami.

Rousseffová kapitulovala pod masívnym tlakom zo strany vysoko-profilových internetových kampaní a zákonodarcov. Jeden z jej parlamentných spojencov prezradil, že program považovala za “strašný” a tiež za “koniec sveta.”

“Nesúhlasím s týmto balíčkom, pretože si nemyslím, že obhajuje nehomofóbne praktiky,” vyjadrila sa Roussefová verejne. “Nepozerala som videá, ale videla som jedno z nich v televízii a nesúhlasím s ním.”

“Nemôžeme zasahovať do súkromných životov ľudí,” pokračovala Rousseffová. “Žiadna takáto legislatíva, obraňujúca A, B, C alebo D nedostane povolenie. Vláda môže taktiež učiť o potrebe rešpektovania rozdielov a o tom, že nemôžeme používať násilie proti tým, ktorú sú od nás odlišní.”

Pred stiahnutím materiálov z obehu sa vláda chválila získaním schválenia pre program od Organizácie Spojených Národov pre výchovu, vedu a kultúru (UNESCO). UNESCO posúdilo videá ako “vhodné” pre cieľovú skupinu, ktorou sú deti už od 11 rokov.

“Materiály projektu Školy bez homofóbie sú vhodné pre vekové skupiny a afektívno-kognitívny vývoj, na ktoré sú zamerané,” vyjadrilo sa UNESCO, podľa Brazílskej vládnej internetovej stránky.

Zrušenie programu, ktorý vyše pol roka vyvolával v Brazílii polemiku, sa dostalo na titulné stránky po celej krajine. Odhalenia, ktoré vypovedali, že vláda vynaložila na program cez milión dolárov verejných peňazí, tiež priliali olej do ohňa.

Porážka “Škôl bez Homofóbie” predstavuje ďalšiu veľkú ranu pre dlhoročnú anti-life a anti-rodinnú politiku socialistickej vlády.

Brazílska Robotnícka strana, pod vedením populárnych prezidentov Luiza Lula da Silvu a Dilmy Rousseff, jeho následníčky, ktorú si sám vybral, sa dôsledne zasadzovali o dekriminalizáciu potratov a zákony, ktoré by umožnili trestať tých, ktorí sa vyslovia proti homosexualite. Rousseffovej prezidentské snahy boli však minulý rok ohrozené, keď pro-rodinné hlasy zdôrazňovali históriu jej strany v súvislosti s ľudským životom a rodinnou problematikou. To ju donútilo podpísať súhlas, že nebude propagovať agendu svojej strany.

Prieskum verejnej mienky a prieskumy parlamentných zástupcov tiež preukázali posilňovanie pro-life a pro-rodiných pozícií medzi Brazílskymi voličmi.

Roussefová iba opatrne naznačovala odmietnutie programu, ale jej minister pre ženskú politiku zvolil ráznejší tón.

“Program pre konfrontáciu homofóbie je definitívny program. Nebude trpieť žiadne nezdary. Vláda prezidentky Dilmy Rouseff sa venuje problematike práv. Prezidentka to preukázala vo všetkých jej činoch,” povedal minister Iriny Lopes.

Roussefovej minister vzdelávania Fernando Haddad sľúbil, že prinesie školám za niekoľko mesiacov nové materiály, ktoré budú konzultované so “špecialistami.” Nový program bude podľa informácií formulovaný rovnakými homosexualistickými mimovládnymi organizáciami, ako pôvodný.

Julio Severo, jeden z najvplyvnejších Brazílskych pro-rodinných aktivistov varuje, že administratíva bude pokračovať v pretláčaní homosexuálnej agendy a nalieha na katolíkov a evanjelických protestantov, aby neprestávali bojovať.

“Katolícki a evanjelický vodcovia by nemali ustupovať, či Dilma ustúpila, alebo nie, ” píše Severo, dodávajúc, že “je dôležité predovšetkým odkryť a bojovať proti kampani, ktorá v mene boja proti ‘homofóbii’ v skutočnosti bojuje proti kresťanskej väčšine matiek a otcov v Brazílii, ktorí sa snažia chrániť svoje deti pred každým druhom nemorálneho útoku.”