Hillary Clinton: Ministerstvo zahraničných vecí pomohlo Lady Gaga vystúpiť na Gay Pride

4,628
Kultúra smrti

28. jún, 2011 (LifeSiteNews.com)- Americké ministerstvo pomohlo pri zabezpečení kontroverznej popovej hviezdy Lady Gaga na akcii Europride gay 2011 v Ríme. Toto rozhodnutie schválila uplynulý víkend ministerka zahraničných vecí, Hillary Clinton.  

Vo svojom prejave na slávnostnej akcii LGBT Pride Month na ministerstve zahraničných vecí sa Clintonová vyjadrila o americkom veľvyslanectve v Ríme: ,,Pred dvoma týždňmi podporili Lady Gaga v Taliansku na Euro pride koncerte. Teraz mnohí z vás vedia, že Lady Gaga je talianska Američanka, ktorá silne zastáva LGBT práva," pokračuje Clintonová. ,,Organizátori akcie Euro Pride zúfalo chceli, aby tu koncertovala, a list od veľvyslanca Thorna k tomu dopomohol."

Lady Gaga, ktorá sa pokladá za bisexuálku, sa preslávila svojimi výstrednými kostýmami, odvážnymi predstaveniami a klipmi, obhajovaním gayov a otvoreným anti-kresťanstvom. Začiatkom tohto roku vyvolala nevôľu kresťanov a zaplnila titulky svojou skladbou ,,Judáš", v ktorej samu seba zobrazuje ako Máriu Magdalénu zamilovanú do Judáša, s ktorým má sexuálny pomer. 11. júna vystúpila Lady Gaga na Maximovom námestí v Ríme v spojení s gay pride parade.

Nie je to prvýkrát, čo sa americkí demokrati rozhodli oslviť túto popovú hviezdu. V septembri minulého roku poslal Harry Reid, vodca senátnej väčšiny, Lady Gaga správu na twiiteri len niekoľko dní predtým, ako americký senát hlasoval o zrušení ,,Nepýtaj sa, Nevolaj políciu."

,,@ladygaga , na budúci týždeň sa hlasuje o #DADT. Každému, kto môže poslúžiť tejto krajine, by malo byť umožnené tak urobiť," tweetoval Reid.  

Správa o účasti ministerstva zahraničných vecí na zabezpečovaní koncertu Lady Gaga vyvola posmech u bývalého amerického veľvyslanca pre OSN, Johna Boltona.

V relácii Steva Malzberga na rozhlasovej stanici WOR sa Bolton vyjadril, aká ,,smiešna" je záležitosť s Gaga, ktorá sa stala v úrade Clintonovej. ,,Nemá to nič spoločné s vaším názorom na homosexuálne manželstvá, alebo s čímkoľvek z danej problematiky. V skutočnosti štátny tajomník nerokuje o otázkach národného zabezpečovania, ona bola len taký nápad z Bieleho domu... To je aj vysvetlenie toho, prečo nemôže urobiť viac ako jej napísať. Tajomník nerieši kľúčové problémy národnej bezpečnosti, ktoré pred nami stoja."