Čílsky prezident podľahol tlaku homosexuálov

4,123
Kultúra smrti

Santiago, Čile, 1. júna, 2011 (LifeSiteNews.com) - Čilský prezident Sebastian Piñera po mnohých mesiacoch odolávania minulý štvrtok podľahol požiadavkám organizácií podporujúcich homosexuálov. Súhlasil so zavedením legislatívy pre vytváranie „registrovaných partnerstiev“ medzi ľuďmi rovnakého pohlavia.

Donedávna bol inak konzervatívny Piñera chválený pro-rodinnými organizáciami za svoj pevný postoj v prospech manželstva a práva na život. Napriek tomu, že kedysi prisľúbil predloženie návrhu zákona pre registrované partnerstvá, odolával požiadavkám organizácií na podporu homosexuálov cez zúrivé debaty vo svojej vlastnej politickej strane. Piñera navyše pevne obhajoval manželstvo ako zväzok medzi mužom a ženou a vymedzoval rodiny takým spôsobom, ktorý vylučoval homosexuálne páry.

„Pevne verím v manželstvo, v manželstvo také, aké by malo byť medzi mužom a ženou, ktorí sa zobrali, aby spolu zdieľali život, vytvárali ďalšiu rodinu, prijímali deti, ktoré nám Boh posiela,“ povedal 20. mája Piñera, čím vyvolal rozhnevanú reakciu najväčšej čilskej homosexualistickej organizácie.

„V názoroch na homosexuálne manželstvo sa s Piñerom veľmi rozchádzame, pretože odporovanie právnej rovnosti medzi všetkými ľuďmi je v demokratickej spoločnosti neprijateľné,“ povedalo homosexuálne hnutie Movement of Homosexual Integration and Liberation (MOVILH) v tlačovom vyhlásení. „Osobitne odsudzujeme, že je spiatočnícky vo svojom chápaní rodiny."

Obavy homosexuálnej lobby, že by Piñera neopustil svoje obhajovanie rodiny, boli zažehnané. V piatok jeho administratíva oznámila, že čoskoro predstaví sľubovanú legislatívu na uzákonenie „registrovaných partnerstiev“ pre zabezpečenie „ochrany dôstojnosti týchto párov, či už sú rozdielneho alebo rovnakého pohlavia."

Webová stránka homosexuálov On Top poznamenala, že Piñerovo rozhodnutie nasledovalo po silnom tlaku hnutia MOVILH. Hnutie „žiadalo o národný pochod pre podporu homosexuálneho manželstva a tvrdilo, že Piñera nedodržal sľub, že bude podporovať registrované partnerstvá, ktorý dal vo svojej volebnej kampani.“

Avšak pro-rodinné organizácie pravdepodobne stále dúfajú, že išlo len o Piñerovo zaváhanie.

Prezident v minulosti niekoľkokrát prisľúbil legislatívu pre registrované partnerstvá a doteraz ju nedodal. Mohlo by to byť aj pre rozhodnutie hnutia MOVILH, ktoré sa údajne aj napriek zjavnému podvoleniu sa prezidenta, zorganizuje protestný pochod 25. júna v Santiagu.