Získavanie kontroly klimatickými teóriami: Bývalý vedec na margo globálneho otepľovania

1,345
Kultúra života

PERTH, Austrália, 19. máj 2011 (LifeSiteNews.com) - Bývalý vedec kedysi zastával názor, že globálne otepľovanie spôsobuje človek. V súčasnosti však tento fakt vyvracia. Vláda údajne túto myšlienku zneužíva a pre vlastné obohatenie povzbudzuje ľudí v mylnom kroku obmedzovania spotreby energie.

Dr. Dabid Evans, inžinier a bývalý poradca pre austrálsky úrad Greenhouse, v súčasnosti Odbor klimatických zmien, povedal na zhromaždení Anti-Carbon_tax v austrálskom meste Perth, ktoré sa konalo 23. marca, že polemika okolo globálneho otepľovania „dosiahla smiešne rozmery a je plná poloprávd a nedorozumení."

„Som vedec, ktorý bol priamo pri zdroji a dokonale rozumie problému. Spočiatku som panikáril, teraz som však skeptický," povedal Evans.

Vedec poznamenal: „Celá myšlienka, že oxid uhličitý je hlavnou príčinou globálneho otepľovania, spočíva v predpoklade, že v deväťdesiatych rokoch  boli predložené nepravdivé dôkazy."

„Možnosť dobre zarobiť však bola príliš veľká. Veľa práce, priemysel, obchodný zisk, politická kariéra, možnosť svetovej vlády a kontrola riadenia výsledku. Takže skôr, než by pripustili, že sa mýlili, vláda a jej poslušní klimatológovia teraz udržiavajú zdanie, že oxid uhličitý je nebezpečná znečisťujúca látka." 

Evans vyhlásil, že kľúčový princíp teórie globálneho otepľovania, oxid uhličitý, ktorý by v atmosfére udržiaval extrémnu vlhkosť, bol predložený ako dôkaz.  Dodal, že hodnoty teploty vzduchu boli zmanipulované vďaka umiestneniu teplomerov do blízkosti umelých zdrojov tepla. 

Teória šíriteľov poplašných správ, že globálne otepľovanie spôsobuje človek, je klamstvo. „Svetové vlády ich však rady škodoradostne prijímajú, pretože jediný spôsob obmedzenia emisií je ukladanie daní a rozšírenie vládnej kontroly nad spotrebovanou energiou. Dôležité je tiež obmedzenie emisií vo svetovom meradle, čo by mohlo viesť k svetovej vláde. Aká vzrušujúca správa pre politické kruhy!"