Vodič autobusu PREPUSTENÝ kvôli tomu, že ODMIETOL ZAVIEŠŤ ŽENU NA POTRAT

1,273
Kultúra smrti

USA, AUSTIN, Texas, júl 2010 (LifeSiteNews.com) – Vodič autobusu Edwin Graning odmietol zaviesť tehotnú ženu na potratovú kliniku, pretože to odporovalo jeho kresťanskému svedomiu. Okamžite ho za to prepustili. Dnes stojí pred súdom, pretože chce spravodlivosť.

Graning podal na okresný súd Spojených štátov obvinenie. Podľa neho je vidiecky dopravný podnik ( angl. CARTS) vinný z diskriminácie ‚‚na základe náboženského presvedčenia‘‘. 

Texasan tvrdí, že spoločnosť CARTS s nim oficiálne prerušila pracovný pomer na základe odmietnutia zaviesť ženu do ‚Zariadenia plánovaného rodičovstva‘ v Austine po tom, čo zistil, že sa tam vykonávajú potraty.

Keď Graning požiadal svoju manželku, aby zavolala do daného zariadenia, na opačnej strane sa ozvala nahrávka. Tá jej oznámila, aby v prípade komplikácii s potratom zavolala na 911.

‚‚Drahý Bože! Tato žena chce isť na potrat!‘‘ zhrozil sa.

Graning je bývalý pastor a tvrdí, že v prípadoch dopravy cestujúcich na potratovú kliniku ešte neboli rozoberané žiadne protokolárne pravidlá.  

„Som kresťan a milujem Pána, z toho dôvodu nechcem byt súčasťou niečoho takého,“ vyhlásil. Poukázal tiež na to, že ženu rýchlo zaviezol iný autobus.

Keď povedal svojmu nadriadenému, že na potratovú kliniku ženu nezavezie, ten odpovedal: ‚,Tak potom ste prepustený!‘‘  Graning namietal, no neúspešne. Dostal list s prepúšťacou správou z dôvodu neposlušnosti.

Graning (63 rokov) nedávno oslávil 40-te výročie svadby, je otcom dvoch a dedkom troch deti. Na súde ho zastupujú právnici z Amerického Centra pre Právo a spravodlivosť (ACLJ).

,‚Najhoršie z toho všetkého bolo, že mi nedovolili vziať si ani 1000 dolárov za nevyčerpanú dovolenku za obdobie viac ako 8 mesiacov. Nikdy som nevynechal ani deň v prací, nikdy som nemeškal, nikdy som nebol zapísaný za niečo, a ani slovne napomenutý,‘‘ sťažuje sa. Povedal, že to pre neho bol už vrchol zla.

Žaloba požaduje odškodnenie za utrpenie a emocionálnu úzkosť, taktiež obnovenie pracovného pomeru ako aj spätné vyplatenie peňazí, právne poplatky a iné úľavy.

Poškodený tvrdí, že nejde o pomstu alebo niečo podobné. V danej situácii cítil povinnosť postaviť sa za svoje názory.

„Mnoho rokov som pôsobil ako pastor a bol som veľmi aktívny. Za normálnych okolností by som z tohto prípadu nerobil vôbec nič. Ale viete, naozaj mám dosť toho, že kresťania sa vôbec neberú vážne,“ priznal pre LSN.

„Sme svedkami mnohých veci, ktoré sa v tejto krajine dejú. Ale je načase, aby sme prestali slúžiť mamone a nedovolili vláde riadiť naše životy.“

Bývalý vodič tiež tvrdí, že po prepustení cítil vnútornú podporu a silu modlitby. „Boh je k nám veľmi láskavý,“ priznal.

Generálny riaditeľ dopravného podniku CARTS David Marsh  sa k sporu odmietol  vyjadriť.

Kathleen Gilbert