SVEDECTVO: Bola som na POTRATE A NENÁVIDÍM SA ZA TO...

6,835
Kultúra života

Kelly Clingerová, umelkyňa a bývalá sprievodná speváčka pre popovú hviezdu Britney Spearsovú, bola na dvoch potratoch. V čase, keď mala iba niečo po dvadsiatke. Teraz rozpráva do hĺbky svoj príbeh. Tento článok rozpráva o zápasoch, ktoré musí matka prežívať po potrate,  keď sa snaží vyrovnať s realitou.

Tento týždeň bol úplné peklo. Niekto sa ma opýtal, či som už počula o doktorovi v Orlande, ktorý sa dostal do ťažkostí. Keď som hľadala o ňom správy, uvedomila som si, že to bol James Pendergraft - doktor, ktorý vykonal moje potraty. Už po štvrtý krát mal pozastavenú svoju lekársku licenciu. Tentoraz pre vykonávanie potratov v neskorom termíne, keď už boli potraty nelegálne. Keď som uvidela obrázok kliniky, bola som zdrvená. Akonáhle som uvidela fotku toho doktora, začala som plakať a nemohla som prestať.

Každý pohľad, každý zvuk, každý pocit sa vrátil. Stále si pamätám plagát na strope. To bolo posledné, čo som videla predtým, než som v anestéze zaspala. Tiež to bola prvá vec, ktorú som videla pri prebudení. Plagát bol plný príbehov o ženách, ako som ja... tých, ktoré trpeli niekoľko mesiacov, dokonca aj roky, kvôli neukončeným potratom.

Písalo sa tam o žene, ktorá bola pri vedomí a videla, ako z nej lekár vytiahol jej dieťa a ako sa rozpadlo v jeho rukách. Žena si uvedomila, že jej dieťa je naozaj dieťaťom. Zúfalo volala na núdzové telefónne číslo, lebo sa rozhodla nechať ho nažive, ale nikto na klinike jej nepomohol. V čase, keď sanitka prišla, bolo už mŕtve.

Je to nepríjemná téma... pretože ak to nazvem dieťaťom, ak pripustím, že to bol chlapec alebo dievča, ktorý mal po 10 prstov na nohách a rukách a život, ktorý už bol Bohom stvorený, potom sa musím nazvať vrahom. Ak o tom hovorím, píšem o tom články, modlím sa za to, opäť sa to stáva skutočnosťou.A práve keď si myslím, že som dokázala svoje spomienky zatlačiť hlboko do úzadia, že sa už nevynoria, sú tu zase. Nenávisť seba samého je ochromujúca. Starostlivo sa skrýva a hovorí mi, že si nezaslúžim šťastie. Vina ma dusí. Zasiahlo to všetky vzťahy, ktoré mám. Nedokážem už dôverovať, ani sa pokúsiť o intimitu.Prečo som len nechránila deti vo svojom lone?

Vzdala som sa nádeje, že minulosť mohla byť iná. Nemôžem zmeniť to, čo som urobila. Každé štúdium Biblie, rozhovor v poradni, a modlitba, sú len leukoplastom na zranenia, ktoré sa nikdy nezahoja. Takže budem hlasom pre moje deti, ktoré poznajú jedine nebo. Budem hlasom pre milióny žien, ktoré žijú v ľútosti, vine, sebanenávisti a v strachu z prezradenia. Budem bolestivo úprimná o každom pocite, ktorý mám a postavím sa za život. Dokonca aj keď je to nepopulárne a politicky nekorektné. Takže, prosím, ušetrite ma svojich pro-life/pro-choice argumentov. Ja viem, čo som videla. Ja viem, ako sa cítim. Už nikdy nebudem ako predtým. Nikdy to neprekonám. Ak nepríjmem túto bolesť a neurobím ju mojím cieľom, myslím, že by ma to mohlo zabiť.

Kelly Clingerová