Palkovi sa poďakoval emeritný pápež Benedikt XVI. za knihu - Levy prichádzajú.

1,779
Kultúra života

Benedikt XVI. si prečítal knihu Vladimíra Palka "Levy prichádzajú" a poslal exministrovi vnútra osobný list. Ocenil v ňom Palkove jasné postoje, ktoré v knihe prezentoval.

Kniha Levy prichádzajú s podtitulkom Prečo Európa a Amerika smerujú k novej tyranii vyšla na Slovensku v roku 2012. Témou knihy je diskriminácia kresťanov v krajinách západnej civilizácie kvôli ich presvedčeniu.  Palko tiež dokumentuje názorový posun kresťanskodemokratických strán v Európe, ktoré opustili agendu ochrany tradičných hodnôt.

Palkova kniha bola preložená do nemčiny a stretla sa v nemecky hovoriacich krajinách s veľkým úspechom. Vo vydavateľstve FE-Medien vyšli už štyri vydania. Momentálne sa pripravuje vydanie knihy Levy prichádzajú v češtine.

Vladimír Palko bol 1. námestníkom Federálnej bezpečnostnej a informačnej služby v rokoch 1991 až 1992. V rokoch 2003 až 2006 bol ministrom vnútra Slovenskej republiky. Napísal tiež knihu Boj o moc a tajná služba. Je prodekanom Fakulty informatiky na Paneurópskej vysokej škole v Bratislave.