Nórsky biskup vyzýva: Kresťania, zamestnávajte nelegálnych imigrantov

711
Kultúra smrti

Bývalý biskup Nórskej protestantskej cirkvi otvorene vyzýva ľudí, aby zamestnávali imigrantov, ktorí prišli do krajiny nelegálne. Okrem porušovania kresťanského učenia tak vyzýva aj na porušovanie nórskych zákonov. Tamojšia ministerka prisťahovalectva jeho akciu označila za nezodpovednú.

Tor Berger Jørgensen, bývalý nórsky biskup, ktorý je v tejto škandinávskej krajine známym bojovníkom za “práva” LGBTI,  minulý týždeň rozoslal sériu listov do rôznych kresťanských organizácií, v ktorých žiadal, aby poskytli pracovné miesta pre tých, ktorí nie sú schopní pracovať v Nórsku legálne. Informoval o tom portál Globe 24

Aj keď si biskup uvedomuje to, že vyzýva na porušovanie nórskych zákonov, tvrdí, že je to potrebné, pretože treba dať ľuďom v beznádejnej situácii šancu na živobytie.

“Som celkom optimistický a verím, že môžeme niečo dosiahnuť,” povedal Jørgensen.

Tento bývalý biskup sa inšpiroval prípadom, kde evanjelický kostol v nórskom Stavangeri zamestnával eritrejskú ženu menom Títa, ktorá žila v krajine ilegálne po dobu 8 rokov. Tento krok označil za “statočný” a “dôležitý.”

Nórska ministerka pre prisťahovalectvo Sylvia Listhaugová však vyhlásenia biskupa považuje za nezodpovedné: “V skutočnosti dáva falošné nádeje ľuďom, ktorí sa majú vrátiť do svojej vlasti. Ľudia, ktorým bola definitívne zamietnutá ich žiadosť o azyl, sú povinní vrátiť sa domov,” povedala Listhaugová.

Jørgensen naďalej trvá na svojom a nemieni sa vzdať “pomoci” pre nelegálnych imigrantov a to napriek tomu, že za zamestnávanie nelegálnych imigrantov hrozí zamestnávateľom vysoká pokuta a dokonca v niektorých prípadoch aj nepodmienečný trest.

 

Samuel Gdovin