Mladí KDS a Kresťania v Bratislave upozorňujú na nebezpečenstvá homosexuálnej lobby

2,069
Kultúra života

Veľvyslanci, ktorí tento rok vyjadrili podporu pochodu LGBT (lesieb, gejov, bisexuálnych a transgender ľudí) s názvom Dúhový pride, podľa Mladých konzervatívnych demokratov Slovenska zasahujú do vnútorných záležitostí Slovenska.
 
"Opakovanou podporou pochodu za tzv. prirodzené práva homosexuálov obzvlášť nevhodným spôsobom zasahujete do vnútorných záležitostí Slovenskej republiky a konáte tým nad rámec vášho diplomatického poslania," píšu v otvorenom liste, adresovanom jedenástim veľvyslancom v SR, ktorí aj tento rok vyjadrili verejnú podporu pochodu Dúhový pride.
 
Pochod podporili veľvyslanci Dánskeho kráľovstva, Fínskej republiky, Francúzskej republiky, Holandského kráľovstva, Spolkovej republiky Nemecko, Nórskeho kráľovstva, Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska, Španielskeho kráľovstva, Švajčiarskej konfederácie, Švédskeho kráľovstva a USA.
 
Hoci Mladí KDS považujú takéto konanie veľvyslancov za veľmi nevhodné, vyjadrili spokojnosť nad tým, že tento rok sa k podpore pridalo o deväť veľvyslanectiev menej než v minulom roku. "Zdá sa, že list dvadsiatich dvoch osobností verejného a kultúrneho života, ktorý bol reakciou na rovnaký minuloročný počin ´dúhových´ veľvyslancov sa neminul účinkom," myslia si Mladí KDS. Zároveň sú presvedčení, že veľvyslanci sa svojím podpisom podieľajú aj na podpore takých požiadaviek organizátorov pochodu, ktoré sú v jasnom rozpore s platnou legislatívou Slovenskej republiky. Ide najmä o požiadavky manželstiev homosexuálov a adopcií detí homosexuálnymi pármi.
 
S kritikou za podporu Dúhového pochodu vystúpili v pondelok aj bratislavskí kresťanskí aktivisti voči primátorovi Milanovi Ftáčnikovi. Poslali mu otvorený list, v ktorom ho žiadajú, aby zrušil svoju verejnú podporu tomuto podujatiu. Tú organizátori pochodu deklarujú aj na oficiálnej stránke Dúhového pochodu. Otvorený
 
"Voči vyjadreniu podpory primátora mesta máme vážne výhrady. Ide totiž o aktivitu, ktorá podnecuje snahy, aké v našej krajine nemajú ani legislatívnu podporu, ani morálne zázemie, ba ani dlhodobú spoločensko-historickú tradíciu," tvrdia predstavitelia cirkevných spoločenstiev Bratislavy a občianskych združení pod hlavičkou platformy Kresťania v meste. Podľa nich totiž nejde o podporu bežného kultúrneho, športového alebo iného podujatia, nad ktorými primátori a starostovia preberajú záštitu.