Lajčák podporil radikálnu HOMO-AGENDU v Europskej Rade Ministrov! Budú kresťania prenasledovaní?

1,375
Kultúra smrti

47 európskych krajín jednohlasne odsúhlasilo historické návrhy ľudských práv pre lesbičky, gayov, bisexuálov a transexuálov


Komisia Ministrov európskeho výboru reprezentuje vlády 47-mich členských štátov, ktoré dnes jednohlasne prijali odporúčania opatrení na boj proti diskriminácii na základe sexuálnej orientácie alebo identity pohlavia. Je to prvá svetová medzivládna dohoda, ktorá aplikuje a kodifikuje takéto práva pre lesbičky, gayov, bisexuálov a transsexuálov (LGBT).

 

Pozná niekto týchto ludí? Prečo majú pravo rozhdovat za Slovensko v otázkách homosexuality a rodiny?

Odporúčania stanovujú, ako by sa mali medzinárodné štandardy pre ľudské práva aplikovať pre LGBT a zahrňujú špecifické opatrenia pre členské štáty na zdokonalenie svojej štátnej legislatívy, zákonov a smerníc, aby adresovali diskrimináciu LGBT v oblastiach ako sú napríklad

• Nenávisť a nenávistné prejavy (hate crimes and hate speech)
• Sloboda združovania, prejavu a mierového zhromaždenia
• Právo na rešpekt súkromia a rodinného života
• Zamestnanie
• Vzdelávanie
• Zdravie
• Bývanie
• Šport
• Právo na azyl


Odporúčania ďalej nariaďujú, aby členské štáty zabezpečili jasne stanovené národné štruktúry ľudských práv, ktoré adresujú diskrimináciu na základe sexuálnej orientácie a identity pohlavia. Taktiež povzbudzujú členské štáty k tomu, aby adresovali viacnásobnú diskrimináciu, ktorú okúsili ľudia LGBT.
 

Jediné sklamanie európskej pobočky medzinárodnej LGBT organizácie ILGA-Europe je to, že členské štáty nezašli až tak ďaleko ako sa očakávalo, pokiaľ ide najmä o tému rodinného práva.

Martin K.I. Christensen, spolupredseda výkonnej rady organizácie ILGA-Europe, povedal:

Toto je naozaj historická zmena! Po prvýkrát v histórii sa európsky kontinent zjednotil, aby spísal a aplikoval ľudské práva pre LGBT. Naše oslavy tejto pamätnej zmeny v histórii ľudských práv dúfajú, že tieto Odporúčania pomôžu vylepšiť ľudské práva pre LGBT aj mimo Európy."

Linda Freimane, spolupredsedkyňa výkonnej rady ILGA-Europe, dodala:

Tieto odporúčania siahajú ďaleko za súčasnú situáciu v mnohých európskych krajinách, pokiaľ ide o LGBT, a určite poslúžia ako vzor pre našich členov pracujúcich v jednotlivých štátnych parlamentoch. Plánujeme tiež ostro sledovať trojročné posudkové mechanizmy odsúhlasené komisiou ministrov na zabezpečenie úplného zavedenia. Napokon povzbudzujeme Európsky výbor, aby zorganizoval kampaň medzi svojimi členskými štátmi na propagáciu týchto odporúčaní.

Celý text prehlásenia komisie ministrov:
https://wcd.coe.int/ViewDoc.jsp?id=1606669&Site=CM&BackColorInternet=C3C3C3&BackColorIntranet=EDB021&BackColorLogged=F5D383