Homosexuálny pár v Let’s Dance? Zastavte to!

6,142
Kultúra smrti

Obrovské rozhorčenie vyvolala naša včerajšia exkluzívna informácia, podľa ktorej má v novej sérii šou Let’s Dance tancovať aj homosexuálny pár. Profesionálni tanečníci a odborníci sú pobúrení. Televízii odkazujú: Zastavte to!

 „Neuveriteľne to poškodzuje pohľad na spoločenský tanec. Keď sa to takýmto spôsobom prezentuje, je to extrém, ktorý by si televízia nemala dovoliť,“ povedal nám včera Igor Jágerský z tanečnej školy Jagermajster.

„Myslím si, že nápad nechať tancovať homosexuálny pár v takejto šou je veľmi zlé a dehonestuje to tanečný šport. Je to úplne proti podstate toho, čo robíme. Aj svetová federácia má vo svojej preambule napísané, že tanečný pár tvorí muž a žena... Predpokladám, že takýto krok prinesie to isté, čo v Rakúsku. Tam sa stalo, že takýto homosexuálny pár spôsobil absolútny odlev chlapcov z tanečného športu, lebo rodič nechce dať svoje dieťa do gayovského prostredia,“ pokračoval rozhorčene Jágerský.

 

Čo hovoria ostatní profesionáli?

Aj tanečný pedagóg z TK Meteor Košice Otto Böhm bol zámerom televízie pobúrený. „Podľa mňa je to choré a určite nie správne. Ja síce nič proti nim nemám, ale mali by sa dať liečiť. To je všetko, čo k tomu môžem povedať,“ vyjadril sa nám. Rozhorčený je aj 19-násobný majster Slovenska Radoslav Kováčik. „Je to smutné. Tanec by mal vyjadrovať vzťah muža a ženy a ja určite s takýmto niečím nesúhlasím. Nemám nič proti homosexuálom. Ale aby sa to zbytočne takto propagovalo a aby sa zneužíval tanec, je to dosť zvláštne.“

Prezídium tanečného zväzu: Je to nevhodná prezentácia

Sloévenský zväz tanečného športu (SZTŠ) je športovou federáciou, ktorá na území SR zastrešuje všetky aktivity spojené s týmto typom športu. Ako členská federácia svetovej WDSF musí plne rešpektovať jej pravidlá. Tá pod pojmom „tanečný pár“ jednoznačne vymedzuje spojenie muža a ženy. „Členská základná SZTŠ nezávisle od svojej sexuálnej preferencie rešpektuje medzinárodné pravidlá a nemá problémy s ich dodržiavaním. Vedenie SZTŠ plne rešpektuje právo osobnej voľby svojich členov vo všetkých oblastiach. Z pohľadu záujmov SZTŠ (s ohľadom na hore uvedené) považujeme mediálnu prezentáciu tanečníkov rovnakého pohlavia za nevhodnú,“ píše sa v stanovisku, ktoré nám prezídium poskytlo včera.